Kara cuma ne zaman başlıyor? Black Friday (Kara Cuma) indirimi ne zaman, bu cuma mı?

Black Friday olarak bilinen Kara Cuma, ABD'de şükran gününden sonraki haftaya denk gelen cuma günüdür. Kara cuma denilmesi yoğun ve sıkıcı yaya - araç trafiği oluşmasındandır. Peki, kara cuma ne zaman, bu cuma mı? Black Friday indirimi ne zaman başlıyor?

Abone ol

Kara cuma, mağazaların, internet sitelerinde indirim kampanyalarının yoğun olduğu bir zaman. Bu nedenle vatandaşlar, almak istedikleri ürünler için Black Friday da denilen kara cuma indirimlerini bekliyor. Şükran gününden sonraki cuma olan Kara Cuma ne zaman? Kara Cuma nasıl ortaya çıktı?

KARA CUMA NE ZAMAN?

Black Friday olarak da bilinen Kara Cuma, Amerika Birleşik Devletlerinde kutlanan Şükran Gününden sonraki haftaya denk gelen cuma günüdür. Buna göre; 2023 Black Friday indirimleri, 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor.

KARA CUMA NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Black Friday, insanların her yıl Kasım'ın dördüncü perşembesinde kutlanan Şükran Günü'nden sonraki Cuma günü aileleriyle kent merkezlerinde alışverişe çıktığı ABD'de başlayan bir gelenek.

"Kara Cuma" isminin 1960'larda Philadelphia'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Fakat bu özel günü sonrasında İngiltere ve Kanada da kutlamaya başlamıştır. Fakat İngiltere ve Kanada’nın Black Friday olarak adlandırdıkları tarih, Amerika Birleşik Devletlerinin kutlama yaptığı tarihten farklıdır.

Dünyada genel olarak talep gören Kara Cuma kutlamaları Amerika Birleşik Devletlerinde kutlanan Black Friday günüdür. Bu özel günde dünyanın önde gelen perakende ürün satıcıları ve ünlü marka mağazalar önemli indirimler yapar. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde bazı mağazalar, ürünlerini maliyetine satarak yoğun talep görürler.

Batman'a gideceklerdi Amsterdam uçağına bindiler! Yaşam Ayasofya'daki kediye 'sen buralara nereden geldin?' demişti! O dede bulundu Yaşam Az önce deprem mi oldu? En son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Yaşam Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem Gündem