AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu kimdir?

Kamil Saraçoğlu, AK Parti tarafından Kütahya Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. 2014-2019 yılları arasında Kütahya Belediye Başkanı olarak görev yapan Kamil Saraçoğlu'na dair bilgiler, adaylığı sonrasında merak ediliyor. Peki, Kamil Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abone ol

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçiminde Kütahya Belediye Başkanı adayı olarak Kamil Saraçoğlu'nu gösterdi. Lise yıllarında siyasetle tanışan Saraçoğlu, 54. Kütahya Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı. İşte Kamil Saraçoğlu hakkındaki bilgiler

KAMİL SARAÇOĞLU KİMDİR?

Kamil Saraçoğlu, 1959 yılında Kütahya'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Kütahya'da tamamlamıştır. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Saraçoğlu, lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliğinde idarecilik görevlerinde bulunmuştur.

1990 yılından itibaren aktif siyasetin içinde yer almış ve 1986'dan beri ticaretle uğraşmaktadır.

Siyasi kariyerine 2001 yılında AK Parti yönetim kurulu kurucu üyesi olarak başlayan Kamil Saraçoğlu, 1. kongreden sonra İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2004 yerel seçimlerinde Kütahya Merkez İl Genel Meclis üyeliğine seçilmiş ve 2005-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis üyeliğine ikinci kez seçilen Saraçoğlu, aynı yıl AK Parti 3. İl Kongresinde Kütahya İl Başkanlığına seçilmiştir.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Kütahya Milletvekili Aday Adayı olan Kamil Saraçoğlu, 2012 AK Parti 4.olağan İl Kongresinde ikinci kez Kütahya İl Başkanlığına seçilmiştir. Ayrıca, 1. OSB ve 2. OSB Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Kızılay, Yeşilay ve İmam Hatip Lisesi Koruma Derneklerinde üyelikleri devam eden Kamil Saraçoğlu, 30 Mart 2014 tarihinde Kütahya Belediye Başkanlığına seçildi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Evde bakım maaşı yattı mı, ayın kaçında yatacak, ne kadar? Yaşam L'Impératrice PSM Loves Summer By %100 Müzik Serisinin Açılışını Yapıyor! Kültür-Sanat Emekli Orgeneral Saldıray Berk hayatını kaybetti Gündem Berat Kandili ne zaman, hangi gün 2024? Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandilinde neler yapılır? Yaşam