Kadirli'de küçükbaş ve büyükbaşlara 'mavi dil' karantinası

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde koyun, keçi, sığır ve ineklerde 'mavi dil' hastalığı görülmesi üzerine canlı hayvan pazarı kapatılarak, karantina uygulaması başlatıldı

Abone ol

Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Avrupa'da yayılan koyun, keçi, sığır ve ineklerde ölümle sonuçlanabilecek mavi dil hastalıkları veteriner hekimler tarafından yapılan kontrollerde ve laboratuvar test tedavisine göre ilçede tespit edildiğini açıkladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Önlem ve işlem amaçlı Harkaçtığı, Yusufizzettin, Şabaplı, İlbistanlı, Kösepınarı, Karakütük, Koçlu, Yoğunoluk, Değirmendere ve Tahta köylerinde ve Kadirli Hayvan Pazarı'nda büyükbaş ve küçükbaş havyan alım satım ve sevk işlemleri ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Mavi dil hastalığı hayvanlardan insanlarda bulaşan zoonoz bir hastalık değildir" denildi.

Kadirli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilgili olarak gerekli çalışma sürelerini ve canlı hayvan pazarının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını duyurdu.

İcradan Satılık 2022 Model Mercedes Benz E 200 D Yaşam Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara'daki Sanat Festivali’nde Yaşam 25 Eylül 2024 Çarşamba Günlük Burç Yorumları Yaşam Migros Eylül İndirimleri Başladı! Yaşam