Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Kadir Gecesi yapılan ibadetlerin kat kat sevabı verilecek. Yapılacak ibadetler arasında Kadir Gecesi namazı nasıl, ne zaman kılınır, nasıl niyet edilir? araştırılıyor. İşte Kadir Gecesi namazı kılınışı...

Abone ol

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alan Kadir Gecesi'dir. Bu gece idrak edilecek Kadir Gecesi'nde inananlar, dualar edecek, tesbihler çekecek ve Kadir Gecesi namazı kılacak. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, ne zaman kılınır? Kadir Gecesi namazı için nasıl niyet edilir?

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Niyet ettim Allah rızası için Kadir gecesi namaz kılmaya veya Niyet ettim Allah rızası için Kadir Gecesi nafile namazı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

1. rekatta Fatiha suresi ile 3 Kadir suresi okunur.

2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.

3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi okunur.

4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa “Allah-u Ekber, Allah-u Ekber, Lailahe illlahu vallahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” denir.

Bundan sonra 100 defa İnşirah suresi, 100 defa Kadir suresi okunur.

KADİR GECESİ NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Kadir Gecesi namazı, yatsı namazı sonrasından imsak vaktine kadar kılınabilir.

Kadir Gecesi özel programı hangi kanalda, saat kaçta başlıyor? Yaşam Bayram şekerlerine zam! Gündem Kapadokya'da bir başka evlenme teklifi Yaşam Kadir Gecesi bugün mü, bu gece mi idrak edilecek?? Yaşam