İzmir'de yaşayan 68 yaşındaki Ferda Sarıyer'in 14 tane diploması var

İzmir'de yaşayan öğretmen ve avukat 68 yaşındaki Ferda Sarıyer ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere 14 tane diploma kazandı. “Okumak benim için yemek yemek, su içmek gibi” diyen Sarıyer’in sıradaki hedefi, diplomasını 17’ye tamamlayıp dünya rekorunu elde etmek.

Abone ol
  • İzmirli öğretmen ve avukat 68 yaşındaki Ferda Sarıyer; ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere 14 diplomaya sahip.
  • Fransızca öğretmenliğinin yanı sıra okul idareciliği ve Milli Eğitim şube müdürlükleri görevlerinde bulunan Sarıyer, öğretmenlik yaparken bir yandan da hukuk fakültesini bitirdi.
  • Emekli olduktan sonra ise avukatlık mesleğine adım atan Sarıyer, hayatı boyunca; ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere 14 bölümü bitirdi. 
  • Okumaya devam etmezse rahatsız olacağını ve okumanın kendisini zinde tuttuğunu ifade eden Sarıyer, bir sonraki eğitim hedefinin tarım üzerine bir bölüm okumak olduğunu, ömrü yetene kadar okumaya devam edeceğini söyledi.
Zam sebebiyle ürün satmadı Yaşam Yavru kedi köpeğin kucağında ısınmaya çalıştı Yaşam Amatör balıkçının ağına nadir görülen mavi yengeç takıldı Yaşam Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil'e veda Yaşam