İzmir depremi ne zaman oldu? İzmir Depremi kaç büyüklüğünde oldu, merkezi neresiydi?

İzmir depremi ile ilgili bilgiler, bugün öğle saatlerinde Ege Denizinde meydana gelen 4.2 Mw büyüklüğünde deprem sonrasında gündem oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre deprem sonrasında olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Peki, İzmir depremi ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Ege Denizi Çandarlı Körfezi açıkları olan 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı 9,18 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin İzmir'in Aliağa ilçesine 7,33 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği tespit edildi. Bu deprem sonrasında İzmir depremi ne zaman oldu, büyüklüğü kaçtı araştırılmaya başlandı. İşte İzmir depremi hakkındaki bilgiler...

İZMİR DEPREMİ NE ZAMAN OLDU?

2020 Ege Denizi Depremi, 30 Ekim 2020 günü Türkiye saati ile 14.51'de, merkez üssü Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında İzmir'in Seferihisar ilçesine 23 km mesafede bulunan, yerin 16,58 km altında 6,9 Mw büyüklüğünde meydana gelen ve yaklaşık 16 saniye süren depremdir.

Türkiye ve Yunanistan'da toplam 119 kişinin ölümüne ve 1053 kişinin ise yaralanmasına neden olmuştur.

Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6,9 Mw, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6,6 Mw, Atina Jeodinamik Enstitüsü 6,7 ML,[15] ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi 7,0 Mw olarak açıkladı. Deprem sonucu küçük çapta bir tsunami oluştu. Oluşan tsunami sonucu Seferihisar'da bir kişi boğularak yaşamını yitirdi. Ayrıca depremin ardından en büyüğü 5,2 Mw olan 3.550 artçı deprem meydana geldi.

Haliç Sahili'nde haç çıkarma töreni yapıldı Yaşam Canan Karatay'ın 'HPV aşısı' açıklaması tepki çekti Sağlık Eski MİT'çi entübe edildi Yaşam Alkol ürünlerine zam! Yaşam