İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Ocak ayının son haftasına girilmesine rağmen sıcaklıklar, mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Kuraklığın gündeme geldiği bu günlerde Meteoroloji uzmanları, kar yağışı için tarih verdi. Türkiye'yi yağışlı günler bekliyor. Soğuklarını etkisini göstereceği haftada Meteorolojiden uyarılar geliyor. İşte MGM hava durumu tahminleri...

Abone ol

Türkiye genelinde sıcak bir Ocak ayı yaşanıyor. Uzun süredir ülke genelinde yağışların düşük olması, kuraklığın gündeme gelmesini sağladı. Bu yüzden yağmur ve kar yağışı ne zaman olacak sürekli sorgulanıyor. Son gelen Meteorolojik bilgilere göre uzmanlar, yeni bir soğuk hava dalgası içine gireceğimizi söyledi. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji hava durumu tahminleri haberimizde.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın güneyi, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13
İstanbul: Parçalı bulutlu 14
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 20
Adana: Az bulutlu 21
Antalya: Az bulutlu 19
Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu 13
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14
Erzurum: Parçalı bulutlu 5
Diyarbakır: Az bulutlu 14

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya adresinden hava durumunu paylaştı ve "Gerçekten çok bereketli bir dönem başlıyor. 24 Ocak'tan sonra Kışın başlayacağını söylemiştim. Ardı ardına yağışlı havalar gelecek. Kar ve yağmur. İstanbul'a ve Ankara'ya da kar bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Ökten, "Büyük bir Karlı sistemin arifesindeyiz. Ve bu sadece öncü. Gerçek Kış başlıyor. Atkı, bere ve eldivenlerinizi hazır tutun. Ay sonu çetin kış koşulları görülebilir.

Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? Yaşam Üç aylarda yapılacak ibadetler, zikirler, dualar nelerdir? Yaşam O illerimize kar yağışı gelecek Yaşam Dümen arızası yapan gemi kurtarıldı Yaşam