İngiltere'de yapılan araştırmanın ortaya koydukları duyanları şaşkına çevirdi! Bakın martılar aslında ne kadar zekiymiş...

İngiltere'nin Brighton kentinde yapılan araştırma, martıların ne kadar zeki hayvanlar olduğunu tekrardan gözler önüne serdi. Yapılan araştırmada martıların, insanları gözlemleyerek onların tercih ettiği yiyeceklerle beslendikleri ortaya konuldu.

Abone ol

İngiltere'de yapılan araştırmalar martılar hakkında öyle bir bilgi ortaya sundu ki, duyanlar şoke oldu.

Yapılan araştırma, martıların insanların yiyeceklerine ortak olmamaları için asılan 'kuşları beslemeyin' tabelalarının yeterli olmadığını gösterdi.

Bringhton sahilinde ringa martıları üzerinde yapılan çalışma, martıların zekasını ortaya koydu. Araştırmada martıların yiyecek tüketimi konusunda insanları taklit ettiği belirlendi.

İngiliz merkezli Guardian'da yer alan habere göre, Sussex Üniversitesi'nde biyolog olarak görev alan Franziska Feist, yetişkin martıların, insanların davranışlarına dikkat ettiğini ve gördüklerini kendi yiyecek tercihlerinde uyguladıklarını ifade etti.

Feist, martıların kentleşmesinin yeni olduğunu göz önüne alındığında, martıların sahip olduğu bu yeteneğin aslında genel zekaları ve davranış esnekliklerinden kaynaklandığını söyledi.

Brighton sahiline cips bırakan bilim insanları, martıların cipse yanaşmadığını ancak insanların cipsi yemeye başladığında martıların pakete yöneldiğini gördü.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan araştırmalarda da martıların, insanların dokunduğu yiyecekleri tercih ettiği görülmüştü.

Tersanede 50 işçi hastaneye kaldırıldı Yaşam Esenler'de patlama! Yaralılar var Yaşam Bekçilik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yaşam Türkiye'de bu yaz nasıl geçecek? Yaşam