İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısındaki artışa dikkati çekti

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Kovid-19 salgını sonrası dünyanın en çok ziyaret edilen 10 şehri arasına giren İstanbul ve Antalya'nın yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu vurguladı. İstanbul, ziyaretçi sayısında bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 26'lık bir artış yaşayarak Londra ve Dubai'yi geride bıraktı.

Abone ol
  • İngiliz yayın kuruluşu BBC, dünyanın en çok ziyaret edilen 10 şehri arasına giren İstanbul ve Antalya'nın Kovid-19 salgını sonrası yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu vurguladı.
  • Salgın sonrası kısıtlamaların gevşemesinin ardından yurt dışına seyahat eden kişi sayısında artış yaşanırken 2023'te dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerden ikisi İstanbul ve Antalya olarak kayıtlara geçti.
  • İstanbul, ziyaretçi sayısında bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 26'lık bir artış yaşayarak Londra ve Dubai'yi geride bıraktı.
  • Antalya da nüfusundan 12 kat daha fazla turiste ev sahipliği yaparak, Paris ve New York'u geçti. Geçen sene 16,5 milyon turisti ağırlayan Antalya'yı en çok ziyaret edenler Alman, Rus ve İngilizler oldu.
  • BBC'ye değerlendirmede bulunan turist rehberi Avni Coşar, "Antalya, tarihinden tutun da spor ve sağlık turizmine kadar birçok alanda geniş bir yelpaze sunuyor." dedi.
Deprem habercisi mi? Yaşam Karadeniz'de heyecanlandıran keşif! Hayalet ağ ararken bulundu Yaşam AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün kimdir? Yaşam AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya kimdir? Yaşam