İlk oruç ne zaman, hangi gün? Ramazan ayın kaçında başlıyor? 2024 ilk sahur, imsak, iftar tarihleri

On bir ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına az bir süre kaldı. İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayının başlangıcı Diyanet tarafından açıklandı. Böylece ilk sahura ne zaman kalkılacak, ilk oruç ne zaman, hangi gün tutulacak belli oldu. Peki, Ramazan ayın kaçında başlıyor, kaç gün kaldı?

Abone ol

Ramazan-ı Şerif için hazırlıklar devam ediyor. On bir ayın sultanı ramazanın yüzyıllardır süregelen geleneği mahyalar, İstanbul'daki camilere asılmaya başlandı. Fırınlarda "ramazan pidesi" hazırlıkları başladı. Vatandaşlar ise ilk oruç ne zaman, hangi gün tutulacak öğrenmek istiyor. Peki, Ramazan ayın kaçında başlıyor, kaç gün kaldı? İşte 2024 Diyanet Ramazan imsakiyesi...

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Teravih namazı, Ramazan'ın ilk gününün gecesinde yatsı namazı ile birlikte eda ediliyor. Yani 11 Mart Pazartesi günü Ramazan başladığına göre 2024'ün ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar akşamı yatsı namazı ile birlikte kılınacak. 

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK?

Ramazan'ın ilk orucu için 10 Mart Pazar'ı 11 Mart Pazartesi'ye bağlayan gece sahura kalkılacak. Diyanetin il il imsak vakitlerini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Sahur vakti saat kaçta öğrenmek için tıklayınız

İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Diyanetin dini günler takvimine göre 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Yani Ramazan'a bir hafta kaldı. İl il iftar vakti (akşam ezanı) saat kaçta aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

İftar vakti ne zaman öğrenmek için tıklayınız

Abdi İbrahim ‘Bilimsel Gündem’ bülteninde bu hafta: Sosyal medya, ergenlikte depresyonu tetikliyor Yaşam NetWork, Baharın Enerjisini İlkbahar/Yaz 24 Kadın Koleksiyonu ile Cesurca Stilinize Taşıyor Yaşam Uzmanlar yanıtladı: Pirinç yıkanmalı mı? Gündem Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekilişi ne zaman yapılacak belli oldu mu? Yaşam