İlk cemre düştü mü, ne zaman düşecek 2024? Birinci cemre nereye düşecek? 1, 2, 3. cemre düşme tarihleri

Cemre düşme tarihleri merak ediliyor. Baharın gelişi, havaların ısınması olarak yorumlanan cemre düşmesi havaya, suya, toprağa şeklinde gerçekleşiyor. Özellikle çiftçi ve hayvan yetiştiricileri, cemre düşme takvimini yakından takip ediyor. Peki, ilk cemre ne zaman, nereye düşecek? İşte 2024 cemre düşme tarihleri...

Abone ol

Havaların mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle cemre düşmesi tarihleri araştırılmaya başlandı. Halk arasında cemre düşmesi, ilkbaharın müjdeleyicisi olarak bilinir. Düştüğü yerin ısındığı söylenen cemre düşmesi, havaya, suya ve toprağa düşüyor. Peki, 2024'te ilk cemre ne zaman düşecek? Birinci cemre nereye düşecek? 

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, üç kez meydana gelir. Birinci cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşer. 

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilir.

Cemre her sene ilkbahar gelmeden 1 hafta önce havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre düşme sıralaması da hava, su ve toprak şeklindedir. Bu olaylar gerçekleştikten sonra hava, su ve toprakta ciddi ısınmalar meydana gelir. Meydana gelen bu olayların tümüne de cemre düşmesi denilmektedir.

Edirne'de dostluk gösterisi! Kazada yaralanan arkadaşını bırakıp kaçtı Yaşam SWAT Challenge 2024 sonuçları: SWAT Challenge 2024'ü kim kazandı? Yaşam Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir? Yaşam AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş kimdir? Yaşam