İlk cemre düştü mü? Birinci cemre nereye, ne zaman düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri

İlk cemre düştü mü merak ediliyor. Halk arasında cemre düşmesi, havaların ısınması, baharın gelişine yorumlanmıştır. Şubat ayı ile birlikte baharın gelişini bekleyenler, cemre ne zaman, nereye düşecek sorgulamaya başladı. Peki, ilk cemre düştü mü, nereye düştü? İşte 2024 cemre düşüş tarihleri...

Abone ol

Kor anlamına gelen cemre, birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düşer. Ve cemrenin düştüğü yeri ısıttığı kabul edilir. Baharın gelişini müjdeleyen cemre düşmesi, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri de cemre düşme tarihlerine göre hareket ederler. Peki, 2024'ün ilk cemresi düştü mü? İşte cemre düşme tarihleri...

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, üç kez meydana gelir. Birinci cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşer. 

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. 

Cemre her sene ilkbahar gelmeden 1 hafta önce havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre düşme sıralaması da hava, su ve toprak şeklindedir. Bu olaylar gerçekleştikten sonra hava, su ve toprakta ciddi ısınmalar meydana gelir. Meydana gelen bu olayların tümüne de cemre düşmesi denilmektedir.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan kimseler için “cemre düşmesi” soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade etmektedir.

Cemre düşmesi olayı yüzyıllar öncesinden itibaren halk tarafından gözlemlenmiş ve tecrübelere dayandırılmış bir olaydır. Meteoroloji alanına göre baharın gelmesi ile birlikte sıcaklıkların artması sırası ile toprak, hava ve su şeklinde gerçekleşmektedir. Cemre düşmesi tecrübelere dayanan bir inanış olsa da bazen cemrenin düştüğü günlerde havalar soğuyabilmektedir.

Fodepar ne demek, ne anlama gelir? Survivor All Star'da "fodepar" tartışması Yaşam 3 yaşındaki kızına içki içirdi Yaşam MHP Osmaniye Belediye Başkan adayı İbrahim Çenet kimdir? Yaşam AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir? Yaşam