Hatay'ın Soğuk Buğday Çorbası Tanıtıldı

Hatay Gastronomi Evi, soğuk buğday çorbasını yemek listesine ekleyerek yöresel lezzetleri tanıtıyor.

Abone ol

Hatay'ın gastronomi alanındaki öncülerinden biri olan Hatay Gastronomi Evi, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan kentin gözde tatlarından biri olan mütebli soğuk buğday çorbasını tanıtmaya başladı.

Yöresel Lezzetlerin Tanıtımı

Gastronomi Evi, özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Antakya'daki restoranını EXPO Alanı'na taşıyarak ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Burada sunulan lezzetler arasında Antakya künefesi, kağıt kebabı, oruk, kömbe, kaytaz böreği ve kabak tatlısı yer alıyor.

Soğuk Buğday Çorbası ile Serinleyin

Çorbanın, sıcak yaz günlerinde serinlik sağladığı ve doygunluk verdiği için haftada üç gün servis edileceği belirtiliyor. Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan, çorbanın bilinirliğini artırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Yöresel tadımız, pilav ve çorba arasında bir kıvama sahip. Özellikle sıcak havalarda tercih edilen bu leziz çorba, kentimizin önemli tatlarından biri" dedi.

Pratik ve Uygun Maliyetli

Daha fazla insanın bu çorbayı tanımasını sağlamak amacıyla Gastronomi Evi, bu geleneksel lezzeti menüsüne ekledi. Şef Sevcan Aksu, "Tarım işçileri bu çorbayı serinlemek için tüketiyor. Köylerde de sıkça yapılmakta ve biz bunu öne çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Müşterilerin Yorumları

Müşterilerden Ozan Gözübüyük, ilk defa denediği soğuk buğday çorbasını çok beğendiğini belirtti. Hatay Gastronomi Evi, yöresel lezzetleri tanıtma çabası içerisinde aynı zamanda buğday çorbasının da bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Hatay'da "mütebli" olarak bilinen soğuk buğday çorbası, geleneksel lezzetlerin tanıtıldığı Hatay Gastronomi Evi'nin yemek listesine eklendi.

Atom Karınca Hamza'nın Yeni Hedefi: 2028 Olimpiyatları Spor Bursa'da KPSS'siz 300 Geçici Öğretmen Alımı İlanı Yaşam Kayıp balıkçı, 36 saat sonra sağ bulundu Yaşam Çöken tavanda asılı kaldı Yaşam