Hafta sonu hava nasıl olacak, yağış var mı? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! 6-7 Temmuz il il hava durumu

Hafta sonu hava durumu merak ediliyor. Yüksek sıcaklıklar sonrasında İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış etkili oldu. Cumartesi-Pazar günü için planı olan vatandaşlar, hafta sonu hava nasıl olacak merak ediyor. Peki, hafta sonu yağış var mı, Meteoroloji hangi iller için yağış uyarısı verdi? İşte 6-7 Temmuz il il hava durumu...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6-7 Temmuz hafta sonu hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yurdun birçok bölgesinde iki gündür etkili olan sağanak yağış sonrasında hafta sonu da yağış var mı merak ediliyordu. Meteoroloji, Cumartesi-Pazar günleri için bazı bölgelerde sağanak yağış geçişleri olabileceği uyarısı verdi.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre hafta sonu bazı bölgelerde sağanak yağış etkisini göstermeye devam edecek. MGM ve AKOM'a göre 6 Temmuz Cumartesi günü İstanbul parçalı ve az bulutlu, sıcaklıklar ise 31/22 derece olacak. 7 Temmuz Pazar günü ise İstanbul'da yine yağış beklenmiyor. Hava açık ve sıcaklıklar min 24, maksimum 34 derece olacak.

METEOROLOJİ'NİN YAĞIŞ UYARISI VERDİĞİ İLLER

İki gündür etkili olan yağışlar, yarından itibaren Türkiye'yi terk etmeye başlıyor. Cumartesi günü Marmara'nın batısı, Ege Bölgesi, Akdeniz'in batısı az bulutlu ve açık olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde açık ve sıcak hava hakim. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Marmara'nın doğusunda sağanak yağış görülecek.

Pazar günü ise yağışlar sadece Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesinde olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Güney Doğu Anadolu'da hava açık ve sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde.

Uzman çavuş, hastanede hayatını kaybetti Yaşam Seyahatsever projesinde başvurular başladı Yaşam Yıldırımın çarpan çocukları toprağa gömdüler Yaşam Akdeniz'de korkutan deprem: Kaç büyüklüğünde, ne zaman oldu? Yaşam