2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac kura takvimi, hacca gitmek için gün sayan adaylar tarafından merak ediliyor. İlk defa kayıt yaptıracaklar için hac ön kayıtları 5-26 Ocak arasında yapılacak. Ön kayıt süresinin dolmasına az bir süre kala, hac kuraları ne zaman çekilecek, Diyanet hac kurası tarihini açıkladı mı araştırılmaya başlandı. İşte hac kura çekilişi hakkındaki bilgiler...

Abone ol

2023 hac ön kayıtları, ilk defa kayıt yaptıracak adaylar için 5 Ocak'ta başlamıştı. Daha önce kayıt yaptırmış olanların kayıtları otomatik güncellenirken ön kayıtlar için son tarih 26 Ocak. Hac kuraları çekildikten sonra ismi çıkan adaylar, kesin kayıt hakkı elde edecek. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kayıt süreci nasıl işleyecek?

2023 HAC KONTENJANI AÇIKLANDI!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu yıl 65 yaş üstü dahil, 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah." sözleri ile kontenjanı açıkladı.

HAC ÖN KAYITLARI E-DEVLETTEN YAPILIYOR

İlk defa hac kaydı yapacak olan vatandaşlar, başvurularını e-devlet üzerinden yapacaklar. Kayıt öncesinde anlaşmalı bankalar üzerinden 250 TL ön kayıt ücreti yatırmaları gerekiyor.

2023 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 Hac kuralarının ne zaman çekileceği henüz netlik kazanmadı. Hac kuralarının Ocak ayı içerisinde çekilmesi bekleniyor.

HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARINDAN SONRA SÜREÇ NASIL IŞLEYECEK?

İlk defa hacca gidecek adaylar, 5-26 Ocak'ta e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla 250 lira ön kayıt ücreti ödeyecek.

Geçmiş yıllarda kayıt yaptıran ve 2020 kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı kazanamayan hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri otomatik güncellenecek. Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro ile kaç dakika? Yaşam Akşam ezanı kaçta okunuyor? Yaşam İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Yaşam Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? Yaşam