Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı: 2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme nasıl yapılır, kayıt ücreti ne kadar?

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. Hac vazifesini yerine getirmek isteyenler, hac kayıt başvurularını e-devletten yapacak. Diyanet, artık kayıt yenileme işlemlerinin otomatik yapılmayacağını ve daha önce kaydı olanların da hac kayıt yenileme yapmaları gerektiğini açıkladı. Peki, hac ön kayıt ve kayıt yenileme nasıl yapılır, kayıt ücreti ne kadar?

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığını açıkladı. Daha önceden kaydı olanların kayıtları kurum tarafından bundan sonra yenilenmeyecek. İlk defa başvuru yapacaklar ön kayıt için başvuracak. Kaydı olanlar ise kayıt yenileme işlemini e-devletten yapması gerekiyor. İşte 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, kayıt ücreti...

HAC ÖN KAYIT BAŞVURU VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NEDİR?

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımız, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) hac kurumsal tahsilat hesabına yatırabilecek.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ ARTIK VATANDAŞTA

2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlarımızın kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapacak.

Durumunuzu sorgulamak için tıklayınız 

Ön kayıt ve kayıt yenileme için e-Devlet başvuru ekranı

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem Yaşam MasterChef'te haftanın eleme adayları 3. dokunulmazlık oyunu ile belli oldu! Yaşam AFAD duyurdu: Kaş'ta 4,1'lik deprem Yaşam Bugün Cuma namazı saat kaçta? Yaşam