2023 hac kura tarihi açıkladı mı?

Hac kura tarihi, başvuran vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ocak ayında yapılan başvuru sonrasında 15 Şubat'ta 2023 hac kuraları çekilecekti. Deprem nedeniyle hac kuralarının ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kura tarihi belli oldu mu? İşte diyanetten hac kuraları açıklaması...

Abone ol

Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri 5 Ocak'ta başlamış, 31 Ocak'ta sona ermişti. Ön kayı başvuruları sonrasında hac kuralarının 15 Şubat'ta çekileceği açıklanmıştı. Kahramanmaraş depremi sonrasında 2023 hac kura tarihi ertelendi. Peki, Diyanet hac kura tarihini açıkladı mı? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

DİYANETTEN HAC KURA TARİHİ AÇIKLAMASI

15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac yolculuğu için ilk adım ön kayıt başvuruları ile başladı. 5-31 Ocak arasında yapılan ön kayıtlar sonrasında hac kuraları çekilecek. Kazanan yaklaşık 80 bin aday için hac kesin kayıtları başlayacak. 15 Şubat'ta yapılması planlan hac kuraları ertelendi. Diyanet, 2023 hac kuraları ertelenen tarihi henüz açıklamadı.

Uzmanlar 'risk çok büyük' diyerek uyardı Yaşam 3 yıldır bilgisayar için biriktirdiği parayı depremzedelere bağışladı Yaşam Sirrokümülüs bulutu nedir, ne anlama gelir? Yaşam Nevruz nedir, Nevruz bayramı ne zaman kutlanır? Yaşam