Hac kuraları ertelendi mi?

Hac kuraları çekiliş tarihi için Diyanet'ten son dakika açıklaması geldi. 2023 hac kuraları için ön kayıtlar 5-31 Ocak tarihlerinde yapıldı. Hac kuraları 15 Şubat'ta çekilecekti. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hac kuraları ertendi mi merak ediliyor. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek?

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2023 hac kuraları tarihi konusunda açıklama yaptı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında 10 ilimizde büyük hasara yol açtı. Yaşanan bu felaket sonrasında hac kuralarının ertelendiği açıklandı. Peki, 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek?

HAC KURALARI ERTELENDİ Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan Hac Kuraları açıklaması şu şekilde;

"15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir."

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet tarafından 2023 Hac başvuruları, 5 Ocak'ta başladı ve 31 Ocak'ta sona erdi. Hac kuraları için ilk açıklanan tarih 15 Şubat idi. Fakat yaşanan deprem felaketi nedeniyle hac kuraları ertelendi. Kurum, kesin bir tarih vermedi. İlerleyen günlerde hac kuraları tarihi açıklandığı vakit sizlerle paylaşacağız.

Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Yaşam Kendilerini bebeklere siper ettiler Yaşam Deprem sırasında "Ya Rabbi tövbe" diye bağırırken bina üzerine yıkıldı Yaşam