Hac kurası bugün çekiliyor: 2024 hac kurası sonuçları nasıl öğrenilir? Hac kurası çekilişi hangi kanaldan yayınlanıyor?

Hac kurası bugün çekiliyor. Binlerce hacı adayı, bugün yapılacak 2024 hac kura çekilişini heyecanla bekliyor. Hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adayları, hac kurası saat kaçta çekilecek, hac kura sonuçları ne zaman belli olacak, nasıl öğrenilir araştırıyor. Hac kurası çekilişi canlı yayın bilgileri haberimizde.

Abone ol

Hac kurası çekilişi için gözler Diyanet İşleri Başkanlığında. 2024 hac ön kayıtları 15 Ekim'de sona ermişti. Daha önce başvuran ve bu sene ilk defa kayıt yaptıran binlerce hacı adayı, kutsal topraklara gitmenin heyecanı içinde hac kura çekilişi saatini bekliyor. Peki, hac kurası çekilişi saat kaçta başlayacak? Hac kura sonuçları saat kaçta, nereden, nasıl öğrenilir? İşte Hac kurası canlı yayınına dair bilgiler...

HAC KURASI SAAT KAÇTA ÇEKİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 hac kurasının 2 Kasım Perşembe (Bugün) çekileceğini açıkladı. Fakat çekiliş saatine dair bilgi verilmedi. Geçtiğimiz yıllarda hac kura çekilişi saat 11.00'de başlamıştı. Hac kurası çekilişi Diyanet TV'den canlı olarak takip edilebilecek.

HAC KURASI ÇEKİLİŞİ CANLI İZLE - DİYANET TV CANLI YAYINI

HAC KURASINA KİMLER KATILABİLECEK, KURA NASIL ÇEKİLECEK?

Hac vazifesi için ilk defa başvuran adaylar ve daha önce başvurup ismi kurada çıkmayan adayların tamamı 2024 hac kuralarında yer alacak. Hac kurası halka açık bir şekilde ve bilgisayar ortamında yapılacak. Kuranın ilk kısmı canlı olarak yayınlanacak, hacı adayları canlı yayında isimlerini ekranlardan takip edebilecek. Daha önceki senelerde başvurup isimleri çıkmayan hacı adaylarının mağduriyetini gidermek adına uygulanan katsayılı kura sistemi bu yılda kurada yer alacak. Daha önceki senelerde bir veya birden fazla kez başvurup ismi kurada çıkmayan hacı adaylarının isimleri, ilk kez başvuran adaylara oranla daha fazla kurada çıkacak.

HAC KURASI SONUÇLARI SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK, NASIL ÖĞRENİLİR?

2024 Hac kurası sonuçları, bu akşam saat 21.00'den itibaren e-devletten öğrenilebilecek.

E-DEVLET HAC KURASI SORGULAMA EKRANI

Romantik, anlamlı, en güzel resimli kasım ayı mesajları ve sözleri Yaşam Trabzonsporlu olduğu için saldırıya uğradı! Yaşam Aile Bakanı Göktaş, evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartlarını açıkladı! Yaşam Gazze'de ambulans ekibinin yaşadıkları kamerada Dünya