Güzide Kasacı kimdir, kaç yaşında, nereli? Bayan Kahkaha olarak bilinen Güzide Kasacı'nın hayatının bilinmeyenleri

Güzide Kasacı hayatını kaybetti. Türk müzik tarihinin önemli isimlerinden olan Güzide Kasacı "Bayan Kahkaha" olarak bilinirdi. Kendi besteleriyle Türk müzik dünyasına eserler kazandıran sanatçı 94 yaşındaydı. Peki, Güzide Kasacı kimdir, aslen nereliydi? İşte Güzide Kasacı'nın hayatı, kariyeri, eserleri...

Abone ol

Bayan Kahkaha olarak tanınan Güzide Kasacı, 94 yaşında yaşamını yitirdi. Zeki Müren'in de katıldığı ses yarışmasında 1. olan güzide Kasacı, dönemin popüler şarkılarını seslendirdiği gibi kendi besteleriyle de çok dinlenen isimler arasında yer alıyordu. Peki, Güzide Kasacı kimdir, nereliydi? İşte sanatçının hayatı ve sanat kariyeri...

GÜZİDE KASACI KİMDİR?

Güzide Kasacı, 1935 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Konservatuvar mezunu sanatçı, Zeki Müren, Alaeddin Yavaşça, Arif Sami Toker, Fehmi Tokay ve Sadi Işılay gibi ünlü isimlerden oluşan ses yarışmasında final jürisi onayı ile 1. seçilmiştir.

BAYAN KAHKAHA OLARAK ANILIYOR

Ses yarışmacısında kazandığı birinciliğin ardından gazinolarda sahne almaya başlayan Kasacı, özellikle İstanbul Radyosu’nda verdiği konserler ve doldurduğu plaklar ile kısa sürede büyük bir üne kavuşmuştur. Dönemin en popüler şarkısı ise Çalıkuşu olmuş, ardından Bayan Kahkaha lakabı ile anılmaya başlamıştır.

SES YARIŞMASINA KATILMASI

Ses yarışmasına katıldığı dönemde arkadaşlarının bu yarışmaya katıldığını ve 1. elemelerin bittiğini öğrenmiştir. Ardından İstanbul Tepebaşı Sahnesi’nde çalışan görevli memuru yalvar yakar ikna etmiş ve 2. elemeye katılmıştır. 600 kişi içinden ilk 10. a giren Kasacı yarışmada Mahur makamında Esir Ettin Beni isimli eseri seslendirmiştir.

Yarışmanın ardından bir gün Behiye Aksoy’un hastalanması sonucu, Fahrettin Aslan tarafından sahneye çıkarılmış, sonrasında radyo sınavına girmiş ve kazanmıştır.

Güzide Kasacı, besteci olarak da müzik dünyasına katkı sağladı. Kendi besteleri arasında ‘Ağlama Değmez Hayat’, ‘Benim Adım Çalıkuşu’, ‘Sarsam Seni’, ‘Sevdim Diye Zalim Seni’, ‘Civelek’ gibi şarkılar bulunuyor. Sanatçı, 1966 yılında ilk plağını çıkardı ve 1977 yılına kadar sahne aldı ve plak kayıtlarını sürdürdü.

SESLENDİRDİĞİ BAZI ESERLER

Benim Adım Çalıkuşu, Sarsam Seni, Sevdim Diye Zalim Seni, Civelek, Ağlama Değmez Hayat, Seni Andım Yine, Suçlusun Bunda Sende, Unutmak İstesem O Hatırayı, Ah Şu Gönlümüz, Bir şeyler Var Aramızda, Unut Sevme Beni, Albümdeki Resimler, Aman Adanalı, Hüsnüne Güvenme, Leyla Acep Neden Ses Vermiyor, Merhaba Dostlar, Canın İsterse, Huysuzsun, Yalan Yalan Değil, Petek Petek Varken Balım, Sevda Öyle Müşkül ki, Kalmadı Bende Ne Arzu, Ah Dedim Vah Dedim, Benim Yarim Yaramazdır Yaramaz, Hangi Bağın Bağbanısın Gülüsen, Sen Böyle İstedin, Her Günüm Mazide Kalmış, Ayrılsak ta Beraberiz, Dün Gece Yas ile Kendimden Geçtim, Hicranla Harap Oldu, Çiçekten Çiçeğe.

Bayan Kahkaha hayatını kaybetti Magazin TOKİ projelerinin su teminini DSİ yapacak Yaşam Balıkesir'de şiddetli yağış denizi taşırdı Yaşam İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç oldu, barajlardaki son durum nedir? Yaşam