Karaböcek kardeşlerin arasını bozan Atilla Alpsakarya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Atilla Alpsakarya ismi, dün sosyal medyada Gülden Karaböcek'e ait paylaşılan bir video sonrasında gündeme geldi. Atilla Alpsakarya, önce Neşe Karaböcek ile evlenmiş, sonrasında ise Gülden Karaböcek ile. Böylece iki kardeşin arası ömür boyu açıldı. Peki, Atilla Alpsakarya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abone ol

Atilla Alpsakarya'nın 1974'te Neşe Karaböcek'ten ayrılıp bir yıl sonra (12 Eylül 1975) baldızı Gülden Karaböcek'le evlenmesi uzun süre dönemin magazin basınını meşgul etmiş. Bu evlilik yüzünden Neşe ve Gülden Karaböcek kardeşlerin arası açıldı. Demet Akalın'ın yaptığı paylaşımla Gülden Karaböcek ve Neşe Karaböcek'in eski eşi Atilla Alpsakarya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli merak ediliyor.

ATİLLA ALPSAKARYA KİMDİR?

Atilla Alpsakarya, 1948'te Konya'da doğdu. Elenor Plak'ın eski sahibi olan Alpsakarya, söz yazarı ve bestecidir. 

1974 yılında İstanbul'da Elenor Plak şirketini kurmuştur. Neşe Karaböcek, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, Gülden Karaböcek, Bülent Ersoy, Gönül Yazar, Huri Sapan, gibi Türk Müziği'nin önemli sanatçılarının plaklarını yapan ve şöhretlerinde büyük etkisi oldu.

NEŞE KARABÖCEK'İN YAPIMCISI

Neşe Karaböcek'in "Niyet / Hatıralar" adlı 45'lik plağının prodüktörlüğünü üstlenmiştir ve daha sonra, "Aşk ve Gurur / Gurbet", "Demiyom mu? / Boşvermişim" adlı plakları da hazırlamıştır.

GÜLDEN KARABÖCEK'İ ÜNLENDİREN ALBÜMÜN YAPIMCISI

Gülden Karaböcek'i şöhrete sürükleyen 1979 yılında yayınlanan "Dilek Taşı" adlı 45'lik plağın da yapımcılığını yapmıştır. Karaböcek'in yüksek satış başarısı elde ettiği "Müzik ve Ben" adlı albümünü yayınlamış, "Bir Aşk Bulamadım Ki" ve "Şimdi Artık El Oldun" adlı şarkıların da bestelerini yapmıştır.

Gülden Karaböcek'in "Gülden Fırtınası" adlı albümünde "Sevgilim" ve "Dertlerin Kadını" adlı şarkıların söz ve bestesine, "Öyle Yalnız Kaldım Ki" adlı albümündeki "İstemem" ve "Görmedim" adlı şarkıların da söz ve bestelerine imza atmıştır.

1984 yılında Müslüm Gürses'i de transfer etmesiyle, Gürses'in Elenor Plak'tan çıkan ilk albümü olan "Yaranamadım"ın yapımcılığını yapmıştır. Yine Gürses'in 1989 yılında Mahsun Kul albümünde "Nerden Bilirsin" ve "Günahkar Oldum" adlı şarkıların da bestesini yapmıştır. "Çile" adlı şarkının da söz ve bestesini yapan Alpsakarya, Gürses'in okuduğu bir çok hit eserde imzası vardır.

FERDİ TAYFUR'UN ÜNLENDİĞİ PLAĞIN YAPIMCISI

Ferdi Tayfur'a şöhret kapılarını açan "Çeşme" adlı ilk albümün de yapımcılığını yapmıştır. Yine yapımcılığını yaptığı Ferdi Tayfur'un "Derbeder" 45'liği ile büyük satış başarısı elde etmişlerdir. "Derbeder" ve "Çeşme" plakları Altın Plak Ödülünü kazanmıştır.

Ferdi Tayfur'un "Merak Etme Sen", "Huzurum Kalmadı" ve "Çeşme" şarkılarının yer aldığı albüm 70'lerin sonlarında satış rekorları kırarken, Gülden Karaböcek'in Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Sen Evlisin, Kaybolan Hayaller (Boşuna Kazma Mezarcı Aşkımızı Gömemezsin) ve Ayrılık Kolyesi adlı eserlerinin yer aldığı albüm büyük satış grafikleri yakalamış, sanatçıyı efsane konumuna taşımıştır.

Alpsakarya 1978 yılında Zeki Müren'in 'Sükse' ve 'Nazar Boncuğu' adlı albümleri ile TSM eserlerinin yer aldığı 45'lik bir plağı yayınlamıştır. Ajda Pekkan'ın "The Best Of Ajda" albümü Elenor Plak'tan yayınlanan diğer bir çalışmadır. Çalıştığı sanatçılar arasında ayrıca Kamuran Akkor, Ayşe Tunalı, Hüner Coşkuner, Harika Avcı gibi isimler de bulunmaktadır.

ÖLÜMÜ

İstanbul’da kalp rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede, 3 Kasım 2008'de vefat etti.

Prof.Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu Yaşam Cuma namazı saat kaçta? İşte Diyanete göre il il cuma namazı vakitleri Yaşam En güzel, en yeni resimli Cuma mesajları Yaşam Peş peşe uyarılar geldi! Hava nasıl olacak? Yaşam