Göçmen kaçakçılığı yapan 26 organizatör yakalandı! 6 bin 340 noktada huzur uygulaması

Türkiye'nin düzensiz göç ile mücadelesi tam gaz devam ediyor. 6 bin 340 noktada uygulama yapan emniyet ekipleri, 8’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 26 göçmen kaçakçılığı organizatörünü gözaltına aldı.

Abone ol

Düzensiz göç ile mücadeleye yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen huzur operasyonunda 26 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimleri ile birlikte düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik "TÜRKİYE'NİN HUZURU" uygulaması gerçekleştirdi." ifadelerine yer verdi.

Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 29 bin 254 personel ve 8 bin 984 ekip ile 6 bin 340 noktada uygulama yapıldı.

26 ORGANİZATÖR YAKALANDI

21 bin 851’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 338 bin 043 şahıs sorgulandı. 8’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 26 göçmen kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı. Bin 198 düzensiz göçmen yakalandı. 22'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 783 aranan şahıs tespit edildi. Muhtelif miktarda uyuşturucu ile silah ele geçirildi.

Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizin dört bir yanında düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik mücadelemiz aralıksız sürüyor. Aziz milletimizin huzuru için operasyonlarımız devam edecek"

Sözlü tacize esnaf dayağı Yaşam Alman kadın Jennıfer Paula Görlitz Müslüman oldu Yaşam 2023 sonbahar ekinoksu ne zaman, ekinoksla neler değişir? Yaşam Mevlid Kandili ne zaman 2023, hangi güne denk geliyor? Yaşam