Gadir Hum Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Gadir Hum Bayramında neler yapılır?

Gadir-i Hum, Mekke ile Medine'ye ayıran bir yerin adıdır. Kelime anlamı ise Hum Gölcüğü'dür. Alevi inancına göre kutlanan Gadir Hum Bayramı nedir, nasıl kutlanır, ne zaman merak ediliyor? İşte detaylar...

Abone ol

Gadir-i Hum Bayramı, Alevi-Şii vatandaşlar tarafından coşkuyla kutlanan bayramlardan biridir. Hz. Muhammed’in Veda Haccı konuşmasının Gadir-i Hum’da yaptığı rivayet edilmektedir. Peki, Gadir Hum Bayramı nedir, ne zaman nasıl kutlanır?

GADİR HUM BAYRAMI NEDİR?

Şiîlerin inancına göre İslam peygamberi, Ali bin Ebî Tâlib'i kendisinden sonra gelecek halef tayin etmiştir. Bunun kaynağı olarak Gadir-i Hum'u öne sürerler. Bunu anmak için "Gadir-i Hum Bayramı" kutlanır.

GADİR HUM BAYRAMI NE ZAMAN?

Gadiri Hun Bayramı Hicrî takvime göre Zilhicce Ayı’nın On Sekizinci günü üçüncü bayram olarak kutlanmaktadır. Buna göre yarın yani 6 Temmuz Perşembe kutlanacak.

BU BAYRAMDA NELER YAPILIR?

Şii mezhebine dahil olan Müslümanlar için özel olan bu bayramda oruç tutmak, gusül abdesti almak, Sığınma duası okumak, 2 rekat namaz kılarak 100 kez Allah’ şükretmek tavsiye edilen ibadetlerdir.

Adana'da sıradan görüntü! Küçük çocuk serinlemek için bakın ne yaptı Yaşam Umre kayıtları başladı mı, ne zaman? Yaşam Dünyada sıcaklık 4 Temmuz'da yeniden rekor kırdı Yaşam Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Yaşam