Final ödevini yapay zekaya yaptırdı: Hocası anladı

Dönem sonu ödevini yapay zeka programına yaptıran bir öğrenci, notunun beklediği gibi gelmemesi üzerine öğretmenine mail attı. Sunumunda, yapay zeka ibaresini silmeyi unuttuğunu fark edince yakayı ele verdi. O anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Abone ol

Üniversitelerde final haftası başladı. Birçok okul, dönem sonu sınavını çevrim içi bir şekilde yapıyor. Yapay zekanın yardımını alıp yakalanan öğrenciler kervanına bir kişi daha eklendi. Sınavdan 20 alınca bir yanlışlık olduğunu düşünüp öğretmenine, "Bir yanlışlık olabilir mi?" diyerek mail gönderdi. Yapay zeka programına yaptırdığı ödevin başındaki ibareyi silmediğini fark edince de yakayı ele verdi.

"SAMİMİYETİNİZE DAYANARAK SORMAK İSTEDİM"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olan biteni anlatan öğrencinin gönderisi kısa sürede viral oldu. Gönderdiği mailde, "Notumda bir yanlışlık olabilir mi? Çok uğraştım ve ayrıntılı şekilde yaptım. Samimiyetinize dayanarak sormak istedim" ifadelerini kullanan öğrenciye, öğretmeninden yanıt gecikmedi.

"ÇABASIZ YAPTIĞINI TABİİ Kİ ANLADIM"

Hocası, kopya çektiğini fark ederek, "Ödevini kontrol ettiğimde büyük bir bölümünü yapay zeka kullanarak çabasız bir şekilde yaptığını tabii ki anladım. Bunun bir suç olduğunu bildiğini düşünüyorum. Henüz 2.sınıf olduğun için konunun üzerinde durmayacağım. Bütünleme sınavında başarılar." ifadelerini kullandı.

MasterChef All Star saat kaçta başlayacak? Yaşam Sivas'ta kurban için hayvan pazarı açılmayacak Yaşam Işık saçan köpek balığı nedir, tehlikeli mi? Yaşam İzmir'de korkutan deprem! Yaşam