Eyyam-ı bahur sıcakları başlıyor! Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne zaman olur, ne kadar sürecek?

Eyyam-ı bahur sıcaklıkları Türkiye'ye geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl sıcakları, Afrika sıcağı olan yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerinin ülkemize geleceği tarihi açıkladı. Temmuz ayı son haftasında yağışlar ile rahatlayan Türkiye, yine yüksek sıcaklık etkisi altına girecek. Peki, Eyyam-ı bahur nedir, ne zaman olur, ne kadar sürecek?

Abone ol

Temmuz sonunda kısmen rahatlayan ülkemiz ağustosun ilk haftasında eyyam-ı bahur döneminde sıcak hava dalgası etkisi altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, eyyam-ı bahur sıcaklarının ülkemize gelmek üzere olduğu konusunda uyardı. Vatandaşlar, eyyam-ı bahur ne demektir, ne kadar sürecek merak ediyor. 

EYYAM-I BAHUR NE DEMEK?

Çöl sıcakları, Afrika sıcağı veya Eyyamıbahur olarak kullanılan bu terim, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılmaktadır. Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı edilmektedir. Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer. Kesin tarih, içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELİYOR?

Güney yarımkürede ocak ve mart ayları arasında; Kuzey yarımkürede ise temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşanan Eyyam-ı Bahur sıcaklarının bazı kaynaklarda ağustos başına kadar sürdüğü belirtilirken ülkemizin bazı yerlerinde eylülün başına kadar sürebildiği söyleniyor. Bu seneki Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının ise temmuz ayının sonları ile ağustos ayının başları arasında yaşanacağı söyleniyor. Sıcaklıkların 40 dereceye yaklaşacağı bu günlerde uzmanlar sık sık uyarılarda bulunuyor.

Haşemalı kadının havuza girişi engellendi Yaşam Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları 24 ay vade ile satılıyor Yaşam Gaziantep'te orman yangını! Yaşam SGK'dan beklenen duyuru! Tüm emekliler yararlanacak: 24.000 TL nakit müjdelendi! Yaşam