Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli? Eylem Tok kitapları hangileri?

Eylem Tok günün merak edilen ismi. Eylem Tok'un oğlu, trafik kazasında bir kişinin ölümüne sebep olmuştu. Son dakika haberlere göre Eylem Tok ve oğlu Mısır'a kaçmış. Bu nedenle Eylem Tok hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli? Eylem Tok'un kitapları hangileri?

Abone ol

Yazar, şair, senarist ve yönetmen olan Eylem Tok, hayatına çocuk yaşlarda şiirle başladı. Düz yazı deneme ve öyküyle devam ederek romancılığını ve kaleminin farklılığını gösterdiği gibi yazdığı romanlarda yarattığı türle de adından söz ettirmeyi başarmış bir isimdir.

EYLEM TOK KİMDİR? 

İstanbul’da yaşayan Eylem Tok, romancılığının dışında henüz yayımlanmamış öykü, şiir ve çocuk masalları kitapları var. Tok, uzun yıllar yöneticilik yaptığı iş hayatından tamamen yazmaya odaklanmak amacıyla 2011 yılında ayrıldı.

Zamanından önce kadın olmaya zorlanan bir kızın psikolojik öyküsünü konu alan ilk romanı Mihr, 2013 yılında yayınlanmıştır. O tarihten bu yana Türkiye’nin en çok satanlar listesinin demirbaşı olmayı sürdürmektedir.

2. romanı Allah’ın Piyonları ise 2014 yılında Türkiye’de yayımlanmıştır. Başarılı yazarın ilk çocuk kitabı Dev ve Üç Cüceler, 2016 yılında İngiltere’de İngilizce olarak yayımlanmıştır. ABD ve Kanada’da da raflarda yerini almış, aynı kitabın Türkçe uyarlaması da Dev ile Üç Cüce ismiyle 2019 yılında Türkiye’de yayımlanmıştır.

2016 yılında çektiği soyut sanat filmi Sintiyatpera (Cintheapera), Türkiye ve uluslararası birçok film festivalinde finale aday gösterilmiştir.

Şehirdeki bir köpeğin hikayesini anlatan romanı Noktalar ve Acı Şeker adlı şiir kitabı Londra Kitap Fuarı’nda tanıtılmış, İngiliz kitabevlerinin raflarında yerini almıştır. Tok’un tüm yazıları Sintiyapera tarafından yayınlanmaktadır.

Başarılı yazar yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir. Romancılığının dışında öykü, şiir ve çocuk masalları kitapları da bulunmaktadır. Cintheapera isminde bir filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yapmıştır.

Bugün İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde kaç oldu? Yaşam Okul tatili ne zaman? Nisan ara tatili ne zaman? Yaşam Ardahan'da soğuk hava etkili oluyor Gündem Doğtaş Arch koleksiyonu ile modern ve zarif dokunuşlar Yaşam