Evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı var mı? Bakan Göktaş açıkladı!

Evlilik kredisi son dakika gelişmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklaması ile geldi. Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak, 150 bin faizsiz kredi şartları nedir açıkladı. Peki, evlilik kredisi ne zaman verilecek, kimler başvurabilecek, yaş sınırı var mı?

Abone ol

Evlilik kredisi başvuru detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ın açıklamaları ile belli oldu. Devlet destekli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak, başvuru şartları nedir merak ediliyordu. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası hakkında bilgi ve tarih verdi. Peki, evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor, şartlar neler?

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Bankası'na" yönelik çalışmalara ilişkin, "Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." dedi. Bankanın kurulması ile birlikte evlilik kredisi başvurularının da başlaması bekleniyor.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNE

"Aile ve Gençlik Bankası'na" yönelik çalışmaların sorulması üzerine Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır." ifadelerini kullandı.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Pilot bölge olarak deprem bölgesinin seçileceğini belirten Bakan Göktaş "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." sözleri ile evlilik kredisi şartlarını açıkladı.

EVLİLİK KREDİSİ NEDİR, ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

Evlilik kredisi, yeni evlenecek kişilere verilecek. Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek 150 bin TL evlilik kredisi, ilk iki yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli faizsiz olarak şartları sağlayan çiftlere verilecek. Kredi miktarı her yıl artırılacak.

Gazze'de ambulans ekibinin yaşadıkları kamerada Dünya İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında? İpek Kıraç kimin kızı? İnan Kıraç kızını neden evlatlıktan reddetti? Yaşam MasterChef'te 1. ve 2. eleme adayı belli oldu! Dokunulmazlığı hangi takım kazandı? Yaşam İnan Kıraç kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti Yaşam