Evlilik kredisi başvuru tarihi belli oldu: Evlilik kredisi başvuru şartları nedir, başvurular nereye yapılacak?

Evlilik kredisi başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu. Evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Fonu tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na dair son durumu açıkladı. Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor, evlilik kredisi başvuru şartları nedir açıkladı. İşte evlilik kredisi başvuru tarihi...

Abone ol

Evlilik kredisi başvuruları yakında başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair açıklamaları sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, başvuru tarihi ve başvuru şartlarını açıkladı. Evlilik kredisi başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Peki, evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? Evlilik kredisi başvuru şartları nedir?

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, pilot olarak deprem bölgesinden başlanacak Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirtti.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Bakan Göktaş, başvurular için aile.gov.tr adresini işaret etti. 

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru şartlarının sorulması üzerine Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” karşılığını verdi.

Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız” dedi.

İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? 9 Şubat 2024 İSKİ baraj doluluk oranı güncel veriler Yaşam DOĞTAŞ, BURÇLARA GÖRE EV DEKORASYONU KONUSUNDA İLHAM KAYNAĞI OLUYOR! Yaşam Cuma hutbesi Diyanet tarafından yayımlandı! Bu hafta cuma hutbesi konusu "İman" Yaşam Bugün cuma namazı saat kaçta? 9 Şubat 2024 Diyanet Ankara, İstanbul, İzmir, il il cuma namazı vakti Yaşam