Evde bakım maaşı yattı mı, ayın kaçında yatacak Mart 2024? Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşı yatan iller, programdan faydalanan vatandaşların gündeminde yer alıyor. 2024 yılı memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte evde bakım maaşı artırılmıştı. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Abone ol

Evde bakım yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından yürütülüyor. Program, engelli vatandaşların bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması amacıyla yürütülen bir destektir. Her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, 13 Mart nedeniyle sorgulanmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı ne zaman yatar? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı yatan iller için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında. Fakat şu ana kadar 2024 Mart ayı evde bakım ödemesi için bakanlıktan bir açıklama gelmedi. Evde bakım maaşı ödemeleri genelde ayın 15-31'i arasında yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR, ZAM GELDİ Mİ?

Şubat ayında evde bakım maaşına zam gelmişti. Memur maaşlarına yapılan zam sonrasında bakanlıktan konuya dair açıklama geldi. Ödemeler 7 bin 609 TL olarak hesaplara yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLETTEN SORGULAMA

Evde bakım maaşı ödemeleri, e-devletten sorgulanabiliyor. TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ile evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

İftara ne kadar kaldı 13 Mart 2024? Bugün iftar saat kaçta? Yaşam Göz damlası, kulak damlası, burun damlası kullanmak orucu bozar mı? Yaşam Tat Gıda’dan Dev Bir Anlaşma Tat’ın Ürettiği Soslar Avrupa’nın Dev Zincirlerinin Raflarına Taşınıyor Ekonomi Ramazan Bayramı tatili ne 9 güne çıkar mı? Yaşam