Erol Olçok kimdir, nereli? Erol Olçok kaç yaşında öldü?

Erol Olçok, Ak Parti reklam danışmanıydı. 15 Temmuz darbe girişiminde oğlu ile beraber Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) hayatını kaybetti. Peki, Erol Olçok kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Abone ol

Türkiye'de siyasi iletişim kampanyalarının bilinen ismi Erol Olçok, unutulmaz sloganları ile akıllarda kaldı. “Durmak Yok Yola Devam”, “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz” gibi reklam kampanyaları ile bilinen Erol Olçok, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybetti. Peki, Erol Olçok kimdir, aslen nereli? Erol Olçok kaç yaşında hayatını kaybetti? İşte Erol Olçok hayat hikayesi....

EROL OLÇOK KİMDİR?

Erol Olçok, 5 Mart 1962 tarihinde Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra 2 yıl Çorum’da Kuran kursunda okudu. Daha sonra Çorum İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenimine devam etti. 1982 yılında üniversiteyi kazanarak ilk kez İstanbul’a geldi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Slayt Reklam, 1988 yılında Rekpa Reklam, 1989 yılında ise Ajans E’yi kurdu.

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ilk seçim kampanyasını yaptı. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Basın Danışmanı olarak göreve başladı. Ocak 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanı oldu. 1998 yılında Nihal Olçok ile evlendi ve 1999 yılında ilk evladı Abdullah Tayyip doğdu.

1998 yılında Arter isimli reklam ajansını kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalışan Erol Olçok, AK Parti'nin ismini, logosunu tasarladı, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarını gerçekleştirdi. 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti. Erol Olçok’un 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014’de “Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmi çalışması en bilinen çalışmaları oldu.

EROL OLÇOK KAÇ YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ?

15 Temmuz akşamı darbe girişiminden haberdar olan Erol Olçok, hemen meydanlara inmek için harekete geçti. Altunizade’deki evinden çıkmaya hazırlanan Olçok, oğlu Abdullah’a, annesi ve kardeşlerinin yanında kalmasını söyledi. Fakat tüm ısrarlara rağmen oğlu da Erol Olçok ile köprüye gitti. Köprüde askerleri ikna etmeye çalışırken vurulan Erol Olçok'a yardım etmek isteyen oğlu Abdullah Tayyip Olçok da vuruldu. Abdullah orada hayatını kaybederken Erol Olçok, kaldırıldığı hastanede 54 yaşında iken yaşamını yitirdi.

İlk kez limon yedi! Sevimli anlar sosyal medyayı salladı Yaşam MasterChef AllStar'da kim elendi, kim gitti? Yaşam Sosyal medya akımları çocukları ölüme götürüyor! Yaşam Naci Görür sabah meydana gelen depremin ardından uyardı! Yaşam