Eris Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

İngiltere'de ortaya çıkan Eris Virüsü, Omicron'un alt türevi olduğu belirtildi. Korona virüs salgını sonrasında ortaya çıkan yeni virüs nedeniyle Eris virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nedir merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol

Covid-19 pandemisi, tüm dünyayı üç yıl boyunca etkisi altına almış ve ölümler ile birlikte büyük korku salmıştı. İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19 varyantı omicron'un bir alt türü olan Eris Virüsü bu korkuları yeniden ortaya çıkardı. Peki, Eris virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

Eris , virüsün EG.5.1 türüdür ve Omicron’un bir çeşididir. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yaptı. Eris adı da verilen alt varyantın Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediği ifade ediliyor.

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Eris virüsü belirtileri şu şekilde;

Burun akması
Baş ağrısı
Tükenmişlik
Hapşırma
Boğaz ağrısı.

Nefes darlığı, koku kaybı ve ateş gibi geleneksel semptomlar artık çok daha az yaygın.

BAŞKA HANGİ ÜLKELERE YAYILDI?

Eris, şimdiden Asya'daki COVID vakalarının yaklaşık yüzde 20'sini, Avrupa'dakilerin yüzde 10'unu ve Kuzey Amerika'dakilerin de yüzde 7'sini oluşturuyor.

İsrail de yeni varyanttan etkilenenler arasında. Yetkililer, 24 Temmuz itibarıyla İsrail'deki en az 18 vakada bu varyantın tespit edildiğini söylüyor. Dünya genelinde ise toplam 36 ülkede 2 binden fazla vakadan bu varyant sorumlu.

İstanbul toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, ne kadar zam geldi? Yaşam Erkin Koray kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Yaşam Kaymakamlık duyurdu: 2 gün boyunca yasak! Yaşam Çanakkale'de orman yangını! Müdahale havadan ve karadan sürüyor Yaşam