El Nino kavurmaya devam ediyor! Rekor sıcaklar ne zaman bitecek?

El Nino olarak bilinen kavurucu sıcaklar yeni haftayla birlikte etkisini göstermeye başladı. Yurt genelinde hissedilen sıcaklıklar bazı bölgelerde 40 derecenin üzerine kadar çıktı. Nefes almayı dahi zorlaştıran rekor sıcaklıklarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ve AKOM'dan peş peşe uyarı geldi. Peki rekor sıcaklıklar etkisini daha ne kadar gösterecek? Uzmanlar açıkladı.

Abone ol

Kavurucu sıcaklar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı ancak bu sıcaklar yalnızca Türkiye'de değil dünya genelinde hissediliyor. 

Haziran ayı içerisinde Meksika'da 112, Hindistan'da 98 kişi yaşamını yitirdi. Avrupa ülkelerinden de sıcak havanın etkisiyle ölüm haberleri gelmeye devam ediyor.

11 Temmuz Salı günü başlayan aşırı sıcaklıkların 16 Temmuz Pazar gününe kadar etkisini arttırarak sürmesi bekleniyor.

KAVURUCU SICAKLIKLAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, özellikle güney, batı kesimlerde, iç ve doğu bölgelerde de mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hava sıcaklığının beklendiğini söyledi.

Sıcaklık yer yer mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak.

Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde aşırı sıcakların görülmesinin beklendiğini belirten Budak, yüksek sıcaklıkların 2-3 gün daha devam edeceğini vurguladı.

Sıcaklık İstanbul ve Ankara'da 35, İzmir'de 38 dereceye çıkacak.

Haftanın son iş gününde 3 büyük kentte de bunaltıcı sıcaklar etkisini gösterecek.

İL İL HAVA DURUMU

TRT Haber'e konuşan Budak yüksek sıcaklıklara ilişkin şu tahminde bulundu:

"İstanbul’da 35, Ankara’da 35, İzmir’de 37-38 dereceye varan bir sıcaklık bekliyoruz. Sıcaklıklar Antalya’da 43, Adana’da ise 42 derece civarında olacak."

KARADENİZ'E SAĞANAK UĞRAYACAK

Hafta sonu Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise sağanak geçişleri görülebilecek.

BAKANLIKTAN UYARI

Sağlık Bakanlığı da aşırı sıcaklara karşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin." denildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de önümüzdeki birkaç gün 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli olunması konusunda uyarılarına devam ediyor.

Fetullah Gülen'in yeğeni, ailesi ile beraber gözaltına alındı! Yaşam Bugün cuma namazı saat kaçta başlıyor? Yaşam Sevdikleriniz için en güzel, en yeni resimli cuma mesajları Yaşam İşte 14 Temmuz 2023 cuma hutbesi tam metni Yaşam