Diyarbakır'da Tiyatro Coşkusu: 32 Oyun Sahnelenecek

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nde toplam 32 oyun tiyatroseverlerle buluşacak, atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, 12-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu festival kapsamında 20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali de yer alacak ve toplamda 32 oyun sahnelenecek.

Festival İncelemesi

Festivalin açılışı, Devlet Ana adlı oyun ile başlayacak. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konacak olan bu eser, ünlü yazar Kemal Tahir tarafından kaleme alındı. Oyun, Osman Özkan tarafından oyunlaştırıldı ve Ayşe Emel Mesci rejisörlüğünü üstlendi. Özellikle bu akşam yapılacak olan prömiyeri, tiyatroseverler tarafından merakla bekleniyor.

Oyunların Programı

Festival boyunca birçok tiyatro oyunu sahnelenecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Sivas, Van, Adana, Bursa ve Trabzon gibi illerden gelen devlet tiyatroları, Diyarbakır'da izleyici ile buluşacak. Bu oyunlar arasında Bence Katil Öldürdü, Masal Yolu, Uçurtmanın Kuyruğu, 21.15 Treni ve daha birçok eser yer alıyor.

Atölye Çalışmaları

Festival süresince tiyatroseverler için çeşitli atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Erkan Aytemur, bu festivallerin şehirde büyük bir heyecan yarattığını ifade etti ve "Bu yıl dolu dolu bir sezon geçireceğiz" sözleriyle sezon hedeflerini paylaştı. Geçtiğimiz sezon 75 bin seyirciye ulaşan tiyatro, bu yıl 100 bin seyirci hedefliyor.

Özetle

Festivale katılan seyirciler, balkon kısmından da oyunları izleyebilecek. Aytemur, "Biletlerimiz çok kısa sürede tükendi, festival coşkulu olacak" diyerek seyircileri davet etti.

Diyarbakır'da "20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali"nde 32 oyun tiyatroseverler için sahnelenecek.

Türk Hava Yolları'nda üzücü olay Gündem Togg T10X şarj sırasında alev alev yandı Yaşam İyilik Okulu Projesi'nin 10. Yılı Kutlandı Gündem Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Töreni Yaşam