Dilber akımına inekler de katıldı!

Erzincan'da besicilik yapan Baki Kaya, hayvanlarının süt veriminin artması için ilginç bir yönteme başvurdu. İneklerine 'Dilber' şarkısı dinleten Kaya, "Müzik ruhun gıdası, hayvanlarıma da iyi geliyor. Her sabah güne müzikle başlayıp, ineklerime de dinletip onların stresini alıyorum." dedi.

Abone ol

Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kanberağa köyünde son günlerin favori şarkısı olan ve sosyal medyada akımı başlayan “Dilber evin barkın yok mu?” şarkısını ahırdaki ineklerine dinleterek süt verimini artırdığını belirten besici Baki Kaya, neşeli halleriyle tebessüm ettirdi.

"‘DİLBER’ AKIMI YAPIYORUZ"

Kış aylarında besiciliğin zor yanlarını pozitif enerjiyle atlattıklarını kaydeden Kaya, her sabah ahırdaki 20’e yakın ineğine müzik dinlettiğini belirtti. Müzikli terapinin ineklerine iyi geldiğini ve süt verimlerinin arttığını kaydeden Kaya, “Müzik ruhun gıdası, hayvanlarıma da iyi geliyor. Her sabah güne müzikle başlayıp, ineklerime de dinletip onların stresini alıyorum. Stres olmadığı zaman süt verimleri artıyor. Ankara havası, ‘Dilber’ akımı yapıyoruz. Bazen de türkü dinletip şiir okuyorum” dedi.

Selçuk Bayraktar: Annem Assembly dilinde programlar yazıyormuş Yaşam Fahrettin Altun, 6 Şubat depremlerinin birinci yılına özel kamu spotu paylaştı Yaşam Gaziantep'te düşen helikopterde şehit olan pilotla ilgili yürek yakan detay Yaşam Şırnak, Bingöl ve Elazığ'da 50 yerleşim yerine ulaşım kapandı Yaşam