Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl?

Kahramanmaraş merkezli depremde altıncı güne girildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken soğuk hava şartları bölgedekileri etkiliyor. Yağışların olmadığı bölgede hava güneşli olmasına rağmen dondurucu bir hava hakim. Peki, deprem bölgesinde bugün hava nasıl olacak? İşte 11 Şubat Cumartesi Meteoroloji hava tahmini...

Abone ol

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6. günde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kış mevsiminin yüzünü gösterdiği bölgede yağışların olmaması sevindiriyor fakat gece sıfırın altına düşen sıcaklıklar, depremzedeleri zorluyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son bilgilere göre 11 Şubat Cumartesi hava durumu...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Çanakkale'nin iç, Balıkesir'in kuzey kesimleri, İstanbul'un Anadolu Yakası, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Karabük, çevrelerinin yerel olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don ile birlikte iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, -9°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, -2°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

Tetik tek başına 15 can kurtardı Yaşam E-devletten hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? Yaşam Doğu Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor? Yaşam Gölcük depreminde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Yaşam