Denizi olmayan Ankara'da sörf keyfi! Vinçle yaptılar

Ankara'nın Kalecik ilçesinde yapılan restorasyon çalışmalarında yüzleri gülümseten anlar yaşandı. Öyle ki işçiler, vinç ile Kızılırmak'ta sörf yaptı. İşte o renkli görüntüler...

Abone ol

Ankara'nın Kalecik ilçesinde bulunan tarihi yedi gözlü Develioğlu Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen köprünün restorasyon çalışmalarında çalışan işçiler, vince kendilerini bağlayarak, köprünün üzerinden geçtiği Kızılırmak'ta sörf yaptı. İşçilerin eğlenceli bir o kadar da tehlikeli anları, İHA dronu ile görüntülendi.

KALECİK KÖPRÜSÜ'NÜN TARİHİ

Kalecik ilçe merkezinin yaklaşık 7 kilometre güneydoğusunda ve Kızılırmak nehri üzerinde yer alan tarihi yedi gözlü köprünün 13. yüzyılda Selçuklular tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün uzunluğu 136 metre, tabliye genişliği ise 3,4 metre olup, tarihi yapı yuvarlak kemerli yedi gözden oluşuyor. Düzgün kesme ve kaba yonu taşlarla inşa edilen köprünün kitabesi bulunmuyor. Köprü, Develioğlu Köprüsü olarak da biliniyor.

Tin Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, tefsiri Yaşam Hafta sonu yağışlı mı güneşli mi olacak Meteoroloji açıkladı! Yaşam Başkan, kendi kazancıyla belediye binası yaptı Siyaset Ender görülen kızıl geyik görüntülendi! Yaşam