Bayramın ilk günü cuma namazı saat kaçta?

Cuma namazı saati, mübarek cuma günü araştırılmaya başlandı. Bugün, Ramazan Bayramının 1. günü ve Cuma gününe denk geldi. Vatandaşlar, iki bayramı bir arada yaşamanın sevincini yaşıyor. Sabah kılınan bayram namazı sonrasında cuma namazı için camiler dolacak ve cuma hutbesi sonrasında cemaatle cuma namazı eda edilecek. Peki, cuma namazı saat kaçta? 21 Nisan İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Cuma namazı saatleri ve cuma hutbesi...

Abone ol

Cuma namazı saati, Ramazan Bayramı ilk gününde araştırılıyor. 2023 Ramazan Bayramı’nın ilk günü eda edeceğimiz Cuma Namazı ve yarınki 21.04.2023 Cuma Hutbesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Cuma hutbesinin konusu “Hayatı Ramazan Bilinciyle Yaşamak” oldu. Peki, bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin cuma namazı vakitleri...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı, öğlen namazı saatinde cemaatle birlikte eda edilecek. Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.52'de, İstanbul'da 13.08'de, İzmir'de 13.15'te kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

21 NİSAN CUMA HUTBESİ 

HAYATI RAMAZAN BİLİNCİYLE YAŞAMAK

بِسْـــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Muhterem Müslümanlar!

Bugün, gönül hanemizin aziz bir misafirini, Ramazan-ı şerifi uğurluyoruz. Ramazan ayı, Rabbimizin rahmet ve bereketini gönüllerimize, hanelerimize ve beldelerimize ikram ederek bu yıl da vedalaştı bizlerle. O, öylesine kıymetli bir misafirdi ki, gelişi gibi gidişi de bayram oldu tüm müminlere.

Aziz Müminler!

On bir ayın sultanı Ramazan, bir ay önce ilahi bir rahmet esintisiyle geldi. Afetlerden dolayı mahzun olan yüreklerimizi bereketiyle serinletti. Buruk sinelerimizi coşkusuyla ferahlattı. Bu mübarek ayda şifa kaynağı, hidayet rehberi Kur’an’ın tilavetiyle huzur bulduk. Oruçlarımızı günahlara kalkan yaparak takva elbisesine büründük.

Seherlerde teheccüt ve sahurla bereketlendik. Birlikte oturduğumuz iftar sofralarında Rabbimizin rızasını umarak oruçlarımızı açmanın sevincini yaşadık. Teravih namazlarımızla birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Zekât, fitre, hayır ve hasenatımızla malımızı temizledik, paylaşmanın hazzına erdik. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle günahlarımızdan arındık. Nihayetinde Rabbimizin müminlere ikramı olan bayrama ulaştık.

Kıymetli Müslümanlar!

Ramazan mektebinde bir ay boyunca eğitim aldık. Bu ayın rahmet ikliminde nice güzellikler edindik. İyilik sardı dört bir yanımızı. Ferahladı ruhumuz, huzurla doldu gönüllerimiz. Bundan sonra bize düşen Ramazan bilinciyle bir ömür geçirmektir. Vakit, Ramazan kazanımlarımızı hayatın her alanına yayma vaktidir. Vakit, hayatı Ramazan kılmanın vaktidir.

Değerli Müminler!

Kulluk, bir geceye ya da bir aya mahsus değildir elbette. Allah’a kulluk, hayatın asıl gayesidir. Fani dünya hayatını ebedi cennet kılmanın yegâne yoludur.

Kur’an-ı Kerim’de, “O göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir. Şu halde O’na sabır ve sebatla kulluk et.”[1] buyrulmaktadır. Rabbimiz bu ayette bir ömür kendisine kul olmamızı, hayatımızın her anını ibadete dönüştürecek sorumluluk bilincini kuşanmamızı istemektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır: “Allah katında amellerin en sevimlisi, az da olsa devamlı olanıdır.”[2]

Öyleyse Aziz Kardeşlerim!

Ramazandaki ibadet bilincimizi Ramazandan sonra da devam ettirelim. Namazla olan bağımızı Ramazan ayında kuvvetlendirdiğimiz gibi bundan böyle de koparmayalım. Bu ayda daha iyi özümsediğimiz Kur’an’ın hayat veren mesajlarını ömrümüze hâkim kılalım.

Ramazan ikliminde merhametle dolan yüreklerimizden şefkat ve muhabbet yayılsın etrafımıza. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ruhuyla kardeşlik köprüleri inşa edelim yıl boyunca. İnfak ve desteklerimizle tebessümler açsın ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde.

Ramazan-ı şerifte olduğu gibi Ramazandan sonra da iyilikleri kendimize şiar edinelim. Kötülüklerden uzak duralım. Gönül kırmayalım, kalp incitmeyelim. Unutmayalım ki, iki cihan saadeti, imanını ibadete, ibadetini ahlaka dönüştüren müminlerin olacaktır.

Hutbemi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’den öğrendiğimiz şu duayla bitiriyorum: “Allah’ım! Seni zikretmek, Sana şükretmek ve Sana güzelce ibadet etmekte bize yardım et.”[3]

[1] Meryem, 19/65.

[2] Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 27.

[3] Ebû Dâvûd, Vitr, 26.

Tarım arazisinde obruk oluştu Yaşam Bakan Varank Togg'u yıkadı Yaşam Ramazan Bayramı'na özel resimli yazılı Cuma ve bayram mesajları Yaşam Diyarbakır'da feci kaza: Yaralılar var Yaşam