Cuma namazı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?
Cuma namazı saati merak ediliyor. İslam aleminde önemli bir yeri olan cuma namazı, mübarek cuma gününde öğlen vaktinde kılınıyor. Cemaatle kılınan cuma namazı, namaz öncesinde okunan hutbe nedeniyle farz namazlardan farklıdır. Cuma namazı saati Diyanet tarafından il il yayımlandı. Peki, bugün cuma namazı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte 9 Haziran 2023 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Cuma namazı saatleri...
Cuma namazı ve cuma günü, Müslümanlar için önemlidir. Farz bir namaz olan cuma namazı, cemaatle camide kılınıyor. Cuma namazı vakti, öğle namazı vaktidir. Vatandaşlar, namaza geç kalmamak için, vaktinde camide olabilmek için cuma namazı saat kaçta araştırıyor. İşte 9 Haziran 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı vakitleri...
CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?
Cuma namazı, öğle namazı saatinde cemaatle birlikte eda edilecek. Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.53'te, İstanbul'da 13.08'de, İzmir'de 13.16'da kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Cuma Namazının Sünneti ile İlgili Hadis-i Şerif:
Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu: “Biriniz cumanın farzını kılınca, ardından dört rek`at namaz daha kılsın.” (Müslim, Cum`a 67-69)
Cuma Namazının Farz Olduğuna Dair Ayet-i Kerime:
Ayet-i kerimelerde buyurulur: “Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Cuma Suresi 9-10)
CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR
İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)