26 Mayıs 2023 Diyanete göre il il Cuma namazı saatleri

Cuma namazı vakti Diyanet tarafından yayımlandı. Cuma namazı, öğle namazı vaktinde kılınıyor. Cuma namazını eda etmek isteyenler, camide yerini almak için yaşadığı yerin cuma namazı saatini araştırıyor. Peki, bugün cuma namazı saat kaçta? İşte 26 Mayıs Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il Cuma namazı saatleri...

Abone ol

Cuma namazı saat kaçta başlıyor günün araştırılan konular arasında yer alıyor. Her cuma, öğle namazı vaktinde cemaatle kılınan cuma namazı vakitleri, Diyanet İşleri tarafından yayımlandı. Sizlerde haberimizde "il il cuma namazı saatleri" linkinde yaşadığınız yerin cuma namazı saatini öğrenebilirsiniz. İşte 26 Mayıs Cuma namazı vakitleri...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Cuma namazı, öğle namazı saatinde cemaatle birlikte eda edilecek. Diyanet tarafından açıklanan Cuma namazı saatlerine göre Ankara'da 12.51'de, İstanbul'da 13.06'da, İzmir'de 13.13'te kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma Namazının Sünneti ile İlgili Hadis-i Şerif:

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu: “Biriniz cumanın farzını kılınca, ardından dört rek`at namaz daha kılsın.” (Müslim, Cum`a 67-69)

Cuma Namazının Farz Olduğuna Dair Ayet-i Kerime:

Ayet-i kerimelerde buyurulur: “Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.” (Cuma Suresi 9-10)

CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUALAR

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Yaşam En iyi, en güzel, en yeni resimli cuma mesajları Yaşam Kahve tiryakileri buraya! Uzmanlar uyarıyor Kadın ABB'ye tepki gösterdi Yaşam