Ayetli, hadisli, dualı, en güzel, en yeni, kısa, uzun yazılı Cuma mesajları

Cuma mesajları, günün en çok aranılan konuları arasında yer alıyor. İnananlar, mübarek günün önem ve anlamını sevdikleri için hayırlı cumalar mesajları araması yapıyor. Sizler de haberimizdeki resimli ya da yazılı cuma mesajları içinden seçtiklerinizi gönderebilir veya sosyal medyadan paylaşabilirsiniz. İşte ayetli, hadisli, dualı, en güzel, en yeni, kısa, uzun yazılı Cuma mesajları...

Abone ol

İslam alemi için önemli bir gün olan Cuma gününde Cuma mesajları araması yapılıyor. Hem yazılı hem de görsel olarak paylaşımda bulunabileceğiniz en güzel, farklı, resimli, kısa ve anlamlı cuma mesajlarını bu yazımızda derledik. İşte Cuma günü için gönderebileceğiniz, Hayırlı Cumalar dileyebileceğiniz, WhatsApp, Telegram, Facebook, Twitter gibi sosyal medyada paylaşabileceğiniz en güzel Cuma mesajları...

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI 2023

Gündüz her iki tarafında ve gecenin saçaklarında namaz kıl! Muhakkak ki, iyilik kötülükleri giderir. Bu ise düşünebilenlere bir öğüttür. ( Hud Suresi ayet 114) Cumanız mübarek olsun.

Allah’ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

Ülkemizin birliğini.. Ve huzurunu bozmak isteyenlere fırsat verme Allahım… Cumamız mübarek olsun !

Yorgun kalpler için, Dua’dan daha dinlendirici bir mutluluk kaynağı yoktur.. Hayırlı cuma’lar diliyorum…

İstediğin olmuyor diye üzülme. Ya daha iyisi olur, ya da hayırlısı budur. Hayırlı Cumalar..

Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen”sin.” (Bakara, 128) Alemlerin efendisine selatu selam (a.s.m) ile. Hayırlı Cumalar Dua ile.

Bizleri nimetlerine şükreden, takdirine rıza gösteren, belâ ve musibetlere sabreden, korktuklarından emin, umduklarına nail olan bahtiyar kullarından eyle Allah’ım! Amin. Cumanız mübarek olsun.

Allah’ım benim dualarımı, bana dua edenlerin duasını, benden dua bekleyenlerin duasını ve ümmeti Muhammed’in dualarını kabul eyle. Selam ve Dua ile hayırlı cumalar.

Bugün Cuma… Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah. Hayırlı Cumalar

Ey Allah’ım! Yüzümüzü güzelleştirdiğin gibi, Ahlakımızı da güzelleştir. İmanımızı tazele ve bizleri Senin yolundan ayırma..! Amin. Hayırlı Cumalar.

Ne mutlu sevdiklerine cuma gibi davrananlara… Cumanız mübarek olsun…

Cuma berekettir hayra vesile olsun mübarek olsun.

Allah bu mübarek Cuma gününde bizleri kötü niyetli insanlardan korusun.

Mübarek Cuma’nın feyzi rahmeti bereketi inananların üzerine olsun.

Allah’ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. (Tirmizî, “De’avât”, 73) HAYIRLI CUMALAR

 Allah’ım beni sevginle, seni sevenlerin sevgisiyle ve sana yaklaştıracak sevgiyle rızıklandır. Hayırlı Cumalar

Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Cumanız Mübarek Olsun.

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini Mevlaya. Sen istemesini bilirsen, Mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

Dili Bismillah olanın işi yarım kalmaz, sözü inşallah olanın planı bozulmaz, gözü maşallah olanın içi kararmaz. Zikri sübhanallah olanın eksiği olmaz. Şükrü elhamdülillah olanın rızkı azalmaz. Anahtarı iman olanın açamayacağı kapı olmaz. Hayırlı Cumalar.

Bu yalan dünyanın dikenleri batsa da canına, aldırma. Sabret..! Katlan ki ebedi mekanın gül bahçeleriyle dolsun. Hangi dertten yakınıyorsan yine de sabret. Sabret ki O en büyük merhamet sahibi ellerinden tutsun. (Mevlana) Hayırlı Nurlu Cumalar.

Seherde açılan eller hürmetine, rükuda bükülen beller hürmetine, kabul et yakarışlarımızı. Secdeye kapanmış başlar hürmetine, gözlerden akan yaşlar hürmetine, sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi ve sen affedicisin affı seversin affeyle Ya Rabbi cümlemizi. Hayırlı Nurlu Cumalar.

İhsan, O'nu görüyormuş gibi Allah'a ibadet etmendir. Sen O'nu göremesen de O seni görmektedir. (B4777 Buhari, Tefsir, (Lokman) 2) El açıp dua ettiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

Kim kalbiyle tasdik ederek Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şehadet ederse Allah ona cehennemi haram kılar. (Bl28 Buhari, İlim, 49) Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabul etsin inşallah.

Şüphesiz Allah sabredenler ile beraberdir. Hayırlı ve huzur dolu Cumalar.

Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz. (Cum'a sûresi (62), 10 ) Hayırlı Cumalar

Uzmandan yarıyıl tatili için uyarı! Yaşam Yarıyıl tatili için son ders zili bugün çalacak Yaşam Vapur seferlerine lodos engeli Yaşam Dünyanın en güvenilir şehirleri açıklandı: Türkiye'den 1 şehir listede Yaşam