Cemreler ne zaman düşer?

Cemre, her yıl aynı zamanda düşer ve baharın müjdeleyicisi olarak düşünülür. Arapça kelime olan cemre, kor anlamına geliyor. Birer hafta arayla havaya, suya, toprağa düşen cemre tarihleri merak ediliyor. Peki, ilk cemre düştü mü? Cemreler ne zaman düşer? İşte 2023 cemre düşme tarihleri...

Abone ol

Havaların ısınması ile cemre ne zaman düşecek araması yoğunlaştı. Cemre düşmesi, baharın habercisi sayılır. Cemre, sırayla toprağa, suya ve havaya düşer. Cemre düşme tarihleri, yıllara göre değişmez, her sene aynı zamanda düşer. Peki, cemre düşme tarihleri nedir? İlk cemre havaya düştü mü, ne zaman?

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ?

Cemre, her sene önce havaya, sonra suya, en son olarak toprağa düşer. Ve bu yedişer gün arayla olur. Cemre, ilk olarak 20 Şubat'ta havaya düştü.

CEMRELER NE ZAMAN DÜŞER 2023?

2023 yılı ilk cemresi 20 Şubat'ta havaya düştü. Sonra ikinci olarak 27 Şubat'ta suya ve son olarak da 6 Mart'ta toprağa düşecek.

CEMRE DÜŞMESİ NE ANLAMA GELİR?

Halk cemrenin düşüş sırasına göre önce havanın ısındığına sonra su ve yerin ısındığına inanır. Ancak bu coğrafi bilgilerle çatışmaktadır. Çünkü; güneş ışınları önce toprağı ısıtmaktadır. Yerden yansıyan ışınlar havayı ısıtır. Bunu örnekleyecek olursak dağların yüksek kısımlarının kar olması ve buralarda havanın soğuk olmasını verebiliriz. Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlamaktadır.

Meteoroloji olarak ele alacak olursak ısınma sırası toprak, hava ve su şeklinde gerçekleşmektedir. Cemre düşmesi tecrübelere dayanan bir inanış olsa da bazen cemrenin düştüğü günlerde havalar soğuyabilmektedir. Ülkemiz incelendiğinde özellikle Marmara Bölgesinde cemre düştüğü zaman havaların %80’e varan oranlarda ısınmaktadır.

Tsunami nedir, nasıl oluşur? Yaşam Bugün Müge Anlı var mı? Yaşam Deprem bölgesinde bugün hava nasıl? Yaşam 21 Şubat Salı AFAD - Kandilli Rasathanesi son depremler Yaşam