Çağrı Mert Bakırcı kimdir, kaç yaşında? Çağrı Mert Bakırcı nereden mezun oldu?

Çağrı Mert Bakırcı'nın hayatı merak ediliyor. Evrim Ağacı Platformu kurucusu olarak tanınan Çağrı Mert Bakırcı hakkındaki bilgiler internette araştırılıyor. Peki, Çağrı Mert Bakırcı kimdir, kaç yaşında, nereden mezun oldu?

Abone ol

Evrim Ağacı internet sitesinin kurucusu olan Çağrı Mert Bakırcı, YouTube kanalından paylaştığı videolar ile tanınıyor. ODTÜ mezunu olan Çağrı Mert Bakırcı, doktorasını ABD'de yaptı. Beş yüzün üzerinden bilim makalesi olan Çağrı Mert Bakırcı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi bölüm mezunu soruları ile araştırılıyor. İşte Çağrı Mert Bakırcı hakkındaki bilgiler...

ÇAĞRI MERT BAKIRCI KİMDİR?

Çağrı Mert Bakırcı, 4 Temmuz 1990 doğumlu. 33 yaşında olan Bakırcı, Ankara'da doğdu. İlkokul ve Ortaokul tahsilini TED Ankara Koleji, Lise tahsilini ise Çankaya Milli Piyango Lisesi’nde tamamlamıştır.

2013 senesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Texas Tech Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına başlayan Bakırcı, üniversitede önce asistanlık, sonrasında ise yarı zamanlı okutman olarak görev yapmıştır.

Makine mühendisliğindeki çalışmaları sırasında Biyoloji Bölümü’nden de yan dalını tamamlamıştır. Doktora konusu, evrimin teorik ve matematiksel altyapısının modern mühendislik ve robotik alanlarına uygulanması üzerinedir.

Mühendislik ile evrimsel biyoloji arasındaki köprüyü kurarak, Algoritmik Evrim Teorisi adı verilen daha genel ve biyolojinin sınırlarının ötesine çıkan bir teorinin inşa edilmesi üzerine araştırmalar gerçekleştirmiştir. Günümüzde de Evrimsel algoritmalar, evrimsel robotik, makine öğrenmesi ve yapay zekâ gibi alanlarda akademik çalışmalarına devam etmektedir.

5 Kasım 2010 tarihinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) altında Evrim Ağacı isimli grubu kurmuştur. Evrim Ağacı Platformu, Türkiye’nin en önde gelen evrimsel biyoloji ve popüler bilim oluşumlarından biri olarak, Bakırcı liderliğindeki çalışmalarını sürdürmektedir.

ÇAĞRI MERT BAKIRCI NERELİ?

Çağrı Mert Bakırcı Ankara doğumludur. Aslen Ankara’lı olan başarılı isim, yaşantısını ailesi ile Texas, United States’de sürdürmektedir.

ÇAĞRI MERT BAKIRCI EVLİMİ? EŞİ KİM?

Çağrı Mert Bakırcı 8 Eylül 2018 tarihinde Ashlee Lane ile evlenmiştir.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Resmi facebook hesabı @CagriMertBakirci resmi instagram hesabı @cagrimertbakirci resmi twitter hesabı ise @cagrimbakirci ‘dır.

MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı, haftanın takımları nasıl belirlendi? Yaşam Gelinden takı tepkisi: Sabırsızlıkla beklediğim düğün günümde olanlar Yaşam Turistik ilçede zehirli tehlike! Yaşam Kağıt toplayıcısı çocuğun sözleri viral oldu! Yaşam