Bingöl depremi ne zaman, kaç şiddetinde oldu?

Bingöl depremine dair bilgiler, yaşadığımız Kahramanmaraş depremi sonrasında araştırılıyor. Yaşanan Bingöl depremi, yakın illerde de hissedilmiş ve binlerce bina hasar görmüştü? Peki, Bingöl depremi ne zaman, kaç şiddetinde oldu? Kaç kişi hayatını kaybetti?

Abone ol

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem ile sarsıldı. Asrın felaketi olan deprem, on ilde büyük hasara yol açtı. Bu felaket, yaşanan eski depremleri akıllara getiriyor. Bunlardan biri de Bingöl depremi. Yaklaşık otuz sene önce yaşanan Bingöl depremi de büyük hasara yol açmıştı. Sonrasında bölgede iki büyük deprem daha oldu. İşte Bingöl depremine dair bilgiler...

BİNGÖL DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU?

Bingöl deprem bölgesi, Kuzey Anadolu Deprem Kuşağı ile İskenderun Körfezi-Batum (Kafkasya) arasında uzanan, sismik bakımdan aktif ikinci bir zonun kesişme alanının hemen güneyinde bulunmaktadır.

1971 Bingöl Depremi, 22 Mayıs 1971 tarihinde merkez üssü Türkiye'nin Bingöl ili olan deprem. Depremin büyüklüğü 6,8 Ms olarak ölçüldü. 878 kişi öldü, 700 kişi yaralandı, 9111 bina hasar gördü veya yıkıldı.

2003 Bingöl Depremi, 1 Mayıs 2003 tarihinde yerel saatle 03.27'de (00:27 UTC) gerçekleşen, Türkiye'nin doğusunu etkileyen, 6,4 büyüklüğündeki depremdir. Merkezi Bingöl'ün 15 km. kuzeyindeki Bingöl bölgesidir. Etkilenen bölgede en az 176 kişi öldü, 625 bina çöktü veya ağır hasara uğradı.

Çeltiksuyu'ndaki yatılı okulda koğuş bloku çöktüğünde 84 can kaybı meydana geldi.

2020 Bingöl depremi, 14 Haziran 2020 tarihinde yerel saatle 17.24'te Türkiye'nin Bingöl ilinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem. Söz konusu depremin ardından büyüklükleri 5.5 ile 1.0 arasında olan 392 adet artçı deprem meydana geldi.

Hac kuraları ertelendi mi? Yaşam Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Yaşam Kendilerini bebeklere siper ettiler Yaşam