Berat Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Berat Kandili, Şaban ayının 15. gecesi idrak edilecek. Berat Gecesi için Peygamberimiz, gecesini ibadetle, gündüzünü oruçla geçiriniz tavsiyesinde bulunmuş. Müslümanlar, af gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili'ni ibadetle geçirmek istiyor ve Berat Gecesi namazı hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Berat Kandili namazı nasıl, ne zaman kılınır, kaç rekattır? İşte Berat Gecesi namazı kılınışı...

Abone ol

İslam dininde yeri olan önemli gecelerden biri Berat Kandili‘dir. Berat Arapçada temize çıkma demektir. Bu sebeple bu mübarek gecede Yüce Allah’tan bolca af dilenip, ibadet edilmelidir. Berat Kandili, üç aylardan bir olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelmektedir. Geceyi ibadetle geçirmek isteyenler, Berat Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekattır araştırıyor. İşte Berat Kandili namazı kılınışı, Berat Gecesi namazı vakti ve tüm merak edilenler...

BERAT KANDİL NAMAZI KAÇ REKATTIR

Berat gecesinde yatsıdan sonra iki rekatta bir selam vermek üzere 100 rekat namaz kılınır.

Her rekatta Fatiha suresinden sonra on defa İhlas-ı şerif okunur.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Berat Kandili namazı akşam namazından itibaren sabah vaktine kadar ara verilerek kılınır eğer yetişmez ise kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Namazın kılınışı şöyledir;

- İki rekatta bir selam vererek kılınır.

- Her rekatta Fatiha Suresi’nden sonra 10 defa İhlas Suresi okunur.

- İlk rekatlarda Fatiha’dan önce Sübhaneke okunur.

- Fatiha’da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake’de Besmele çekilmez.

- Namazın tamamını peş peşe kılmak gerekmez. Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir.

PEYGAMBERİMİZ BERAT NAMAZINI NASIL KILARDI?

Bu namaz hakkında Hz. Aişe validemiz, Resulullah'ın şöyle buyurduğunu nakletmiştir.
-"Ya Aişe, bu gecenin nasıl bir gece olduğunu bilir misin?

Bende "En iyisini, Allah ve Resulü bilir." Dedim.

Şöyle buyurdu: "Bu gece şaban ayının yarısıdır. Dünya işleri ve kulların işleri bu gece Yüce Hakka arz edilir. Bu gece cehennemden azat edilenlerin sayısı; kelb kabilesinin koyunları sayısı kadardır. Bu gece bana izin verir misin"?

-"Olur" dedim.

Kalkıp namaza durdu. Ayakta durması hafif oldu. Fatiha suresini okudu; sonra da küçük bir sure okudu. Gecenin yarısına kadar secdede kaldı. Daha sonra ikinci rekata kaktı. Ayakta iken, birinci rekatta okuduğu kadar bir şey okudu. Sonra yine secdeye vardı. Bu secdede dahi, tan yeri ağarıncaya kadar kaldı. Secdede o kadar kaldı ki, bunun için Yüce Allah ruhunu aldı sandım. Bana gelmesi uzayınca, kendisine yaklaştım. Hatta ayaklarına elimi sürdüm. Hareket ettiğini görünce rahatladım. Secdesinde şöyle dediğini işittim:
"Azabından affına sığınırım. Dargınlığından rızana sığınırım. Senden sana sığınırım. Şanın yücedir. Sen kendi zatını övdüğün gibi, seni övemem..."

Sonra kendisine sordum: "Ya Resulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum. Bunları daha önce okuduğunu hiç duymamıştım.

Böyle demem üzerine, bana sordu: "Sen onları öğrenebildin mi"?

Bu sorusuna karşılık: "Evet" deyince, şöyle buyurdu: "Onları hem sen öğren hem de başkalarına öğret."

'Asrın felaketi' Kapadokya turizmini etkiledi! Yaşam Şanlıurfa Valiliğinden konteyner kent açıklaması Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Yaşam SGK hafta sonu açık mı? Yaşam