Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılır, taksit yapılıyor mu?

Bedelli askerlik ücreti resmen belli oldu. Haziran ayı enflasyon oranı ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zam belli olmuştu. Bedelli askerlik ücreti de memur aylık katsayısına göre belirleniyor. Milli Savunma Bakanlığı, temmuz bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu açıkladı. Peki, bedelli askerlik ücreti nereye yatırılıyor, taksit yapılıyor mu?

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, merakla beklenen bedelli askerlik ücreti açıklamasını yaptı. Memur aylık katsayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti, 182 bin 608 lira idi. Temmuz ayında bedelli askerlik ücretine yaklaşık 35 bin lira zam geldi. Bedelli askerlik yapmak isteyenler, ücret nereye yatırılıyor, taksit yapılıyor mu merak ediyor. Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU!

Hazine ve Maliye Bakanlığının 05 Temmuz 2024 tarihli ve “Mali ve Sosyal Haklar” konulu Genelgesi ile 01 Temmuz – 31 Aralık 2024 dönemi için Memur Aylık Katsayısı 0,907796 olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda;

Bedelli Askerlik Bedel Tutarı: 240.000 x 0,907796 (memur aylık katsayısı) =217.871,04 TL

Ek Bedel Tutarı (Aylık) : 3.500 x 0,907796 x 1 =3.177,29 TL (Yoklama Kaçağı/Bakayalar için) üzerinden uygulanacaktır.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIYOR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNE TAKSİT YAPILIYOR MU?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılamıyor.

Afyonkarahisar'da korkutan deprem! Yaşam Bugün hava nasıl olacak 11 Temmuz 2024? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Yaşam Yarın uçağı olanlar dikkat! Yaşam İşte Türkiye'nin ikinci 'Gabar'ı Yaşam