Bedelli askerlik ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

Bedelli askerlik ücreti, asgari ücret zammı sonrasında araştırılmaya başlandı. Yarın açıklanacak enflasyon verileri ile memur maaş katsayısı birlikte bedelli askerlik ücreti de ortaya çıkacak. Peki, 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar olması bekleniyor?

Abone ol

Bedelli askerlik için ödenen tutar en son 122 bine çıkmıştı. Asgari ücretin belli olması sonrasında bedelli askerlik ücreti belli oldu mu, ne kadar olacak sorgulanmaya başlandı. Bedelli askerlik ücretinde belirleyici veriler, yarın açıklanacak enflasyon rakamı ile belli olacak. Peki, 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Geçen yılın başında bedelli askerlik ücreti 104 bin 84 liraya çıkmıştı. Temmuz döneminde ise 122 bin 351 liraya yükseltildi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bedelli askerlik ücreti, memur katsayısı ile belirleniyor. Bedelli askerlik ücreti 240.000 X memur aylık katsayı formülünden hesaplanır. Bu durumda yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonu ile memur maaşlarına yapılacak zam belli olması halinde 2024 bedelli askerlik ücreti de belli olacak.

2024 BEDELLİ ASKERLİ ÜCRETİ TAHMİNLERİ

Bedelli askerliğe yüzde 30 zam gelmesi halinde ücret 159.056 lira olacak.

Yüzde 40 zam yapılması halinde ise güncel bedelli askerlik tutarı, 171.291 liraya ulaşacak.

Bedelli askerliğe yüzde 50 artış olması durumunda toplam ödeme 183.526 lira olacak..

64 yaşında üniversite kazandı Yaşam Aç kalan domuz sürüsü şehre indi Yaşam İSKİ, İstanbul barajları doluluk oranı güncel son durumunu paylaştı! Yaşam İstanbul 2024'ün ilk mesai gününe trafikle başladı Yaşam