İstanbul baraj doluluk oranları ne kadar?

Baraj doluluk oranları merak ediliyor. İstanbul baraj doluluk oranları, son yılların en düşük seviyelerinde. Bu yıl, yağışların çok düşük seyretmesi nedeniyle yüzde 37 gibi kritik seviyede. Peki, 28 Mart Salı İstanbul baraj doluluk oranları nedir?

Abone ol

İstanbul'da baraj doluluk oranları çok düşük seviyelerde dolaşıyor. Bu yıl bölgede yağışların çok az olması en büyük nedeni olarak görülüyor. Son günlerdeki yağmur yağışları sonrasında İSKİ İstanbul baraj doluluk oranları ne oldu merak ediliyor.

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre barajların su seviyesi, yüzde 35,42 olarak ölçüldü. Böylece bu oran, son 9 yılda kaydedilen en düşük mart tarihli ölçüm olarak kayda geçti.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı ise şu şekilde;

Ömerli barajı: yüzde 56,72

Pabuçdere barajı: yüzde 8,95

Sazlıdere barajı: yüzde 32,53

Büyükçekmece barajı: yüzde 30,1

Alibey barajı: yüzde 11,96

Terkos barajı: yüzde 31,98

Kazandere barajı: yüzde 8,54

Elmalı barajı: yüzde 32,71

Darlık barajı: yüzde 47,49

Istrancalar barajı: yüzde 41,59

Verilere göre, bu yıl barajlara düşen yağış miktarı metrekare başına 109,29 kilogram olarak ölçüldü.

Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken, su miktarı bugün itibarıyla 307,73 milyon metreküp seviyesinde kayda geçti.

İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 2 milyon 850 bin metreküp oldu. Melen ve Yeşilçay'dan bu yıl alınan su miktarı 142,81 milyon metreküp olarak gerçekleşti.

İstanbul'da içme suyu arıtma tesislerinden bu yıl şehre verilen su miktarı ise 193,86 milyon metreküp olarak belirlendi.

Göçük altından mucizevi kurtuluş! Elleriyle kazdılar Yaşam İftara ne kadar kaldı? İl il iftar vakitleri Yaşam İDO ve BUDO seferlerinde iptaller geldi Yaşam Deprem bölgesine uyarı: Önce yağmur sonra kar Yaşam