Bandırma il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri?

Bandırma; Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip, turizm ve sanayi açısından önemli bir ilçesidir. Son zamanlarda gündeme gelen il sayısının yüze çıkarılması konusu ile birlikte Bandırma il olacak mı, son durum nedir sorulmaya başlandı. Peki, Bandırma nerede, hangi ile bağlı? İl olacak ilçeler hangileri?

Abone ol

Bandırma, il olacak ilçeler arasında geçiyor mu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrasında il sayısının yüze çıkarılması gündeme geldi. İl olacak 19 ilçe arasında Bandırma de var mı merak ediliyor. Peki, il olacak ilçeler hangileri? Bandırma nerede, hangi ile bağlı?

BANDIRMA İL OLACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

İL OLACAK İLÇELER HANGİLERİ?

Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Konya Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Bandırma, Zonguldak Ereğli, Elbistan, Bandırma, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Edremit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri de yine il olmaya yakın ilçeler listesi içerisinde yerini alırken gözler konu hakkında meclise çevrildi.

BANDIRMA NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

Bandırma, Marmara Denizi'nin güneyinde, Bandırma Körfezi'nin en iç kısmında merkezlenen Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Altıeylül ve Karesi'nin ardından, nüfus bakımından Balıkesir'in üçüncü büyük ilçesidir. Son yıllarda hızla gelişen Bandırma, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük limanlarından birine de sahip olan bir ilçedir. 2021 yılı sonu itibarıyla resmî nüfusu 161.894 olarak belirlenmiştir.

Lüleburgaz il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri? Yaşam Cizre il olacak mı? İl olacak ilçeler hangileri? Yaşam Sınava girmeden önce hangi dua okunur? Yaşam Hafta sonu havalar nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Yaşam