Aşure (Muharrem) ayı ne zaman bitiyor? Aşure yapmak için son gün ne zaman?

Aşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Bereket ve bolluğu temsil eden aşure, Muharrem ayının onuncu gününden itibaren yapılıyor ve eş, dost, akraba, komşuya dağıtılıyor. Muharrem ayı son gününe kadar aşure dağıtımı sürecek. Peki, Muharrem ayı ne zaman bitiyor?

Abone ol

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı, halk arasında Aşure ayı olarak da bilinir. Muharrem'in onuncu günü yani 16 Temmuz'da Aşure Günü idrak edildi. O gün başlayan aşure yapımı ve dağıtımı, Muharrem ayının son gününe kadar devam edecek. İşte aşure dağıtımı için verilen son tarih...

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet İşleri tarafından açıklanan 2024 dini günler takvimine göre 7 Temmuz'da başlayan Muharrem ayı, 5 Ağustos'ta sona eriyor.

AŞURE YAPMAK İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure Günü, 16 Temmuz Çarşamba günü idi. Bu gün başlayan aşure yapımı ve dağıtımı, 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

PMYO ön başvuru sonuçları açıklandı: Nasıl öğrenilir? Yaşam Türk giyim firması iflas etti! Kadın, erkek, çocuk herkes gidiyordu: Tüm şubeleri kapatılıyor! Yaşam Emeklilere Büyük Müjde: Türkiye Yüzyılı Projesi İle İndirimler Başlıyor Yaşam İsmail Haniye kimdir, kaç yaşındaydı? Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran'da öldürüldü! Yaşam