Aşure Günü yaklaşıyor! Aşure günü orucu ne zaman, kaç gün, hangi günler tutulmalı?

Aşure Günü, Muharrem ayının onuncu günü kutlanacak. Önemli olayların gerçekleştiği Aşure Günü'nde tutulacak orucun önemini Peygamberimiz hadisleri ile izah etmiştir. Peki, Aşure Günü orucu ne zaman, kaç gün, hangi günler tutulmalı?

Abone ol

Aşure Günü, İslam alemi için önemli bir gündür. Peygamberimizin birçok hadisi ile üzerinde durduğu Aşure Günü, dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Bu nedenle "Aşure Günü orucu ne zaman, kaç gün, hangi günler tutulmalı?" sorularını internette araştırıyor. İşte Aşure Günü orucuna dair bilgiler...

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem'in onuncu günü idrak edilecek Aşure Günü, 28 Temmuz Cuma günü idrak edilecek.

AŞURE GÜNÜ ORUCU NE ZAMAN TUTULMALI?

Aşure Günü orucu nasıl, ne zaman, kaç gün tutulması sorularına cevabı Peygamber Efendimiz hadis-i şerifleri ile cevap vermiş. Bir hadislerinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:

“Aşure orucunu tutun; ancak bir gün ön­ce veya bir gün sonra da tutmak suretiyle yahudilere mu­halefet edin!” buyurmuştur.

Bu hadis-i şerifin ışığında 2023'te Aşure Günü orucu 27 Temmuz Perşembe ve 28 Temmuz Cuma günü veya 28 Temmuz Cuma ile 29 Temmuz Cumartesi günü tutulması gerekiyor.

Sevgilisi forma hediye edince gözyaşlarına boğuldu Yaşam 18 ton çöp toplandı 3. Sayfa Aşure Günü yaklaşıyor! 2023 Aşure Günü ne zaman? Yaşam Milyonlar boğularak can verdi! Yaşam